Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 05.09.2016.

KaLibar BestiVal - 4. međunarodni festival književnosti i umjetnosti u Zadru
Održava se
15.-17.09.2016.

Ovaj rujan se u Zadru održava četvrti KaLibar BestiVal, međunarodni festival književnosti i umjetnosti koji u staru gradsku jezgru, u organizaciji zadarske udruge ZaPis, donosi nova i zanimljiva imena lokalne i regionalne književne scene. Festival se održava 15., 16. i 17. rujna na Poljani Branka Stojakovića, uz Kazalište lutaka Zadar.

U nizu autora, Zadranima će se predstaviti, mlade autorice i autore sa svojim debitantskim knjigama: Natalija Miletić, Katja Grcić, Ružica Aščić i Alen Brlek.

U suradnji sa Vox Feminae platformom realizirano je gostovanje pjesnikinje Irene Delonge Nešić i nagrađivane novinarke Barbara Matejčić koja će svoju knjigu "Kako ste?" prezentirati uz panel diskusiju sa sudjelovanjem Krešimira Krole i Ivice Neveščanina.

Međunarodnu dimenziju festivala osiguravaju Nenad Veličković iz Bosne i Hercegovine koji će održati predavanje i predstavljanje svojih istraživanja o školstvu, te pjesnik i aktivist Bojan Marjanović iz Srbije. Festival će publici predstaviti i nove knjige zadarskih autora Frane Herende i Stanislave Nikolić Aras.

Na festivalu će biti postavljena i izložba Gabrijele Jonjić, mlade autorice knjige "Zabrane u Hrvatskoj" iz Splitskog centra za autizam, a književni program će popratiti koncerti zadarskih skupina Semafor i sat te Paperblast.

Posljednji dan festivala s gostima će se družiti klasik hrvatske književne i umjetničke scene Pero Kvesić, uz projekciju vlastitog nagrađivanog filma.

Posebnost festivala je i dodjela prve nagrade za književnost na internetu Post scriptum.

PROGRAM:

15. rujna – četvrtak
18:30 Otvaranje izložbe Gabrijele Jonjić “Zabrane u Hrvatskoj”, kustosi: Daniela Cikatić Javorčić i Koraljka Alavanja
19:45 Književni program: Katja Grcić (Nosive konstrukcije), Stanislava Nikolić Aras (Meke granice), Irena Delonga Nešić, moderira Adrijana Vidić
21:00 Književni program: Bojan Krivokapić i radionica CK13, moderira Stanislava Nikolić Aras
22:30 Koncert: Semafor i sat

16. rujna – petak
18:00 Predstavljanje Post scriptum nagrade za književnost na društvenim mrežama i dodjela prvom pobjedniku: Hrvoju Marku Peruzoviću
19:00 Književni program: Ružica Aščić (Dobri dani nasilja), Alen Brlek i Natalija Miletić (Nisam); moderira Stanislava Nikolić Aras
20:00 Predstavljanje knjige „Kako ste?“ Barbare Matejčić i panel diskusija, sudjeluju: Krešimir Krolo i Ivica Nevešćanin
21:15 Književni program: Nenad Veličković, moderira Kruno Lokotar
22:30 Pisci biraju© afterparty

17. rujna – subota
18:30 Predstavljanje knjige „1202“, Frane Herende; sudjeluju: Adriana Piteša, Mirisa Katić i Mirko Jamnicki Dojmi
19:45 Književni program: Pero Kvesić
20:15 Projekcija filma „Dum Spiro Spero“ Pere Kvesića

*mjesto održavanja programa: Dvorište kazališta lutaka, Zadar – u slučaju kiše Sv. Dominik

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –