Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 22.02.2018.

Kerempuhovanje predstavlja knjigu Duška Ljuštine 'Rasprodano'
Održava se
26.02.2018. u 20h

Predstavljanje knjige Duška Ljuštine "Rasprodano : Od Glibodola do Hollywooda" (V.B.Z., 2018) održat će se u sklopu programa kazališno scenskog programa Kerempuhovanje, u režiji Krešimira Dolenčića, kojim će jedno od najpoznatijih i najuspjelnijih hrvatskih kazališta svake četiri godine obilježavati važne obljetnice, događanja i djelovanja svojih umjetnika i suradnika.

Prvo izdanje Kerempuhovanja održat će se 26. veljače u 20 sati u Kerempuhu (Prolaz Fadila Hadžića 7, Zagreb) a posvećeno je ravnatelju Dušku Ljuštini povodom obilježavanja 50 godina njegovog uspješnog djelovanja u Zagrebu, 45 godina djelovanja u kulturi Grada Zagreba i 35 godina na čelu Satiričkog kazališta Kerempuh, iz kojega odlazi u mirovinu.

O knjizi:

Najdugovječniji hrvatski kazališni ravnatelj, a vjerojatno i svjetski, u knjizi "Rasprodano" podastire pet desetljeća iskustva kulturnog menadžmenta koje nije ograničeno samo na teatar. Od rock sastava Crno-bijeli, u kojem je svoja iskustva stjecao tvorac velikih kazališnih hitova Rajko Dujmić, preko legendarnog KPGT-a, čije su predstave "Karamazovi" i "Oslobođenje Skoplja" osamdesetih stekle kultni status, do Jazavca koji je postao Kerempuh, Ljuština je bez predaha radio iza zavjese – katkad izlazeći i na scenu – uspijevajući uvijek naći magnetske formule za privlačenje široke publike.

Duško Ljuština

Rasprodano : Od Glibodola do Hollywooda

  • V.B.Z. 02/2018.
  • 328 str., meki uvez
  • ISBN 9789535200178
  • Cijena 119.00 kn

Duško Ljuština u knjizi 'Rasprodano' piše o pet desetljeća iskustva kulturnog menadžmenta, koje nije ograničeno samo na teatar. Od rock sastava Crno-bijeli, u kojem je svoja iskustva stjecao tvorac velikih kazališnih hitova Rajko Dujmić, preko legendarnog KPGT-a do Jazavca koji je postao Kerempuh, Ljuština je bez predaha radio iza zavjese.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –