Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 17.05.2016.

Knjiga za van 2.0. i književni kviz kao uvod u 15. FEKP
Održava se
20.05.2016. u 17h

Programom Knjiga za van 2.0. Festival europske kratke priče najavljuje petnaesto izdanje festivala kao jedinstvenog mjesta čitanja i razgovora, mjesta gdje priče, autori i čitatelji jedni drugima izlaze ususret.

Druga po redu Knjiga za van održat će se na Trgu Marka Marulića u petak 20. svibnja od 17 do 20 sati. Pozvani ste doći s knjigom koju trenutno čitate, sami, ili još bolje, s prijateljima. Ponesite dekicu, otkrijte koje su knjige hrvatski pisci donijeli, sjednite na travu i čitajte.

No to nije sve, uz čitanje na travi moći ćete provjeriti i svoje književno znanje. Znanje iz književnosti kao i poznavanje Festivala europske kratke priče moći ćete provjeriti na književnom kvizu u 18 sati. Voditelj književnog kviza bit će novinar, scenarist i kratkopričaš Andrija Škare, a suorganizator je KOZa: Kviz općeg znanja. Na kviz se može prijaviti tim od maksimalno četvero članova.
 

Petnaesto izdanje Festivala europske kratke priče, 29. svibnja s početkom u 20 sati u Laubi – kući za ljude i umjetnost, otvorit će nagrađena makedonska autorica Rumena Bužarovska, čije su zbirke priča "Osmica" i "Moj muž" objavljene na hrvatskom jeziku, norveški pisac Frode Grytten, koji od 1983. piše romane, kratke priče, poeziju i knjige za djecu te koji je velik uspjeh doživio romanom "Pjesma košnice" za koji je dobio najveću norvešku književnu nagradu Brageprisen, te László Jakab Orsós, direktor festivala World Voices i javnih programa američkog PEN-a.

Festival europske kratke priče održat će se od 29. svibnja do 3. lipnja u Zagrebu i Osijeku, a posjetit će ga tridesetak vrhunskih kratkopričaša.  

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –