Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 31.08.2015.

Književna karavana - šest autorica i autora, tri zemlje, jedan kombi i harmonika
Održava se
14.-18.09.2015.

Književna karavana sastavljena od šest autorica i autora iz Hrvatske, Austrije i Njemačke od 14. - 18. rujna obići će Ogulin, Pazin, Čakovec, Osijek i Zagreb.

Karavana se definira kao skupina putnika, trgovaca ili istraživača koja putuje nenaseljenim predjelima, obično s devama ili na njihovim leđima. Književna karavana bi tako bila skupina osobitih istraživača koja međutim, putuje kombijem i koja će posjetiti četiri grada odnosno regije iz kojih njezini sudionici potječu ili koji zauzimaju važno mjesto u njihovu književnom stvaralaštvu te na koncu Zagreb. U svim će se karavan-sarajima (odmorištima, postajama, oazama) putnici karavane predstaviti književnoj publici i uz moderatoricu Christine Okresek razgovarati o stvarnim i književnim putovanjima, identitetima i pripadnostima.

S Književnom karavanom putuju Damir Karakaš, Kristian Novak, Ivana Šojat-Kuči, Neven Ušumović, Clemens Meyer (D) i Anna Baar (A), a projekt uz potporu lokalnih partnera organizira Goethe-Institut Kroatien u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom Zagreb.
 
Plan putovanja:

14.9., 19,30 Velika dvorana Gradske knjižnice i čitaonice Ogulin
15.9., 19,00 Kuća za pisce – Hiža od besid, Pazin
16.9., 20,00 Centar za kulturu Čakovec, Mala scena Vinko Lisjak
17.9., 19,00 Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek
18.9., 20,00 Vinyl bar&bar, Zagreb
 
Ideja za projekt nastala je tijekom razgovora o sudbini službenog vozila Goethe-Instituta, kombija koji je zajedno sa svojim dugogodišnjim vozačem Brankom Strukanom trebao biti umirovljen, ali je umjesto toga vraćen u život kao transportno sredstvo u Književnoj karavani. Ona je neka vrsta posljednjeg putovanja za kombi i povezuje, u skladu s dugogodišnjom zadaćom vozila i njegova vozača, hrvatsku kulturu i kulturu njemačkog govornog područja.      

Na hrvatskom i njemačkom jeziku uz konsekutivni prijevod. Ulaz slobodan!

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –