Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Austrijski kulturni forum ×

Najava • 14.03.2023.

Anna Baar u Splitu, Zagrebu, Rijeci

Projekt Bečka kavana ima za cilj približiti stranu književnost široj publici, kroz razgovore s književnicima i prevoditeljima. Prva gošća projekta je austrijska književnica Anna Baar, rođena u Zagrebu, odrasla u Beču. O njezinoj zbirci priča 'Divan mit Schonbezug', razgovarat će moderatorica Stjepanka Pranjković, uz simultano i konsekutivno prevođenje Petra Bogića.
Najava • 07.12.2022.

Austrijski pisac René Freund predstavlja svoj roman 'Dvotjedni date' u Jastrebarskom i Zagrebu

U organizaciji nakladničke kuće Leykam international i Austrijskog kulturnog foruma, u Hrvatsku dolazi austrijski pisac, prevoditelj, dramaturg i novinar René Freund, koji će u Jastrebarskom i Zagrebu predstaviti svoj roman 'Dvotjedni date', duhovitu priču o jednoj vezi u doba koronavirusa.
Vijest • 16.11.2017.

Raspisan natječaj za Nagradu Albert Goldstein

Austrijski kulturni forum raspisuje godišnju Nagradu za promicanje suvremene austrijske književnosti Albert Goldstein kao jednokratnu i direktnu potporu za promicanje nakladništva, u iznosu od 2.500 eura za objavljivanje jednog suvremenog austrijskog naslova (proza ili poezija) u 2018. godini.
Najava • 14.09.2015.

Književna karavana - šest autorica i autora, tri zemlje, jedan kombi i harmonika

Književna karavana sastavljena od šest autorica i autora iz Hrvatske, Austrije i Njemačke obići će Ogulin, Pazin, Čakovec, Osijek i Zagreb.
Najava • 12.06.2015.

Daniel Kehlmann u Zagrebu

Nakladnička kuća Fraktura organizira večeras (petak) gostovanje svjetski poznatog pisca Daniela Kehlmanna, koji u Zagrebu dolazi i povodom proslave 60. obljetnice Austrijskoga kulturnog foruma Zagreb.