Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 18.12.2009.

Književna večer posvećena Milanu Rakovcu u Umagu
Održava se
19.12.2009.

U Gradskoj knjižnici Umag, u subotu 19. prosinca 2009. s početkom u 18:00 sati, održat će se književna večer posvećena Milanu Rakovcu.

Milan Rakovac već barem pola stoljeća stvara i gradi svoju autorsku i ljudsku misiju multikulturalnosti, "convivenze", pluralizma, antifašizama, slobodarstva, dijaloga...

Najavljena večer ima dva povoda. Prvi je predstavljanje dviju knjiga - "Sinovi Istre" (2009., eseji o istarskim sudionicima i svjedocima povijesti 19. i 20. stoljeća koji su se, prema Rakovčevu uvjerenju i osjećanju, istakli dosljednošću svojih slobodarskih, narodnjačkih i antifasističkih ideja) i "Besida priletuća" (2009., zbirka poezije čakavskog izraza snažne povijesne i socijalne angažiranosti).

Drugi je povod slavljenički: obilježavanje Milanovog 70. rođendana!

Dobrodošli 19. prosinca 2009. u 18.00 sati u Gradsku knjižnicu Umag na susret s još jednim sinom Istre koji komentira vruće i opasne političke teme, čije stihove uglazbljuju etno i rock muzičari, koji je još davnih 70-ih polemizirao s Handkeom, koji u svojim društveno-političkim osvrtima i kolumnama pridaje važnost političkoj odluci, ali i kulturi koju predstavljaju Franci i Brecelj, T.B.F i Montažstroj, koji komunicira i polemizira s tradicijom i kanonom (književnim i povijesnim), ali i svakom vrstom prekoračenja: kako literarno-formalnom tako i kulturološkom i društvenom.

Više!

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –