Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 26.05.2009.

Književna večer s Ivanom Sajko u Molekuli
Održava se
27.05.2009.

Ove srijede, 27. svibnja 2009. u 20 sati, u klubu Molekula u Rijeci (Delta 5) održat će se književna večer s Ivanom Sajko. Istoga dana u prostoru Molekule, u 12 sati, održat će se i Razgovorionica - neformalno druženje članova Katapulta sa spisateljicom.

Organizator je udruga Katapult iz Rijeke, a voditeljica književne večeri Tea Tulić.

Ivana Sajko je diplomirala na Akademiji dramske umjetnosti, smjer dramaturgije. Dobitnica je nekoliko nagrada za dramsku književnost uključujući tri nagrade za dramsko djelo “Marin Držić” za drame: "Naranča u oblacima" (1998.), "Rebro kao zeleni zidovi" (2000.) i "Misa za  predizbornu šutnju, mrtvaca iza zida i kopita u grlu" (2002.) Drame joj se izvode u kazalištu i na radiju, prevedene su na više jezika i igrane u 15-tak zemalja svijeta.

Radi kao dramaturginja, redateljica, dramska spisateljica, predavačica na Akademiji dramskih umjetnosti, novinarka i autorica radio emisija. Članica je uredništva Frakcije, Magazina za izvedbene umjetnosti. Suosnivačica je kazališne skupine BAD co.

2006. objavila je roman "Rio bar" koji je iste godine dobio prestižnu nagradu Ivan Goran Kovačić za najbolju prozu.

Osim ovog romana prvijenca, Sajko je objavila još tri knjige: “Smaknuta lica - četiri drame o optimizmu” (2001.), “Žena bomba” (2004.) i “Prema ludilu (i revoluciji)” (2006.).

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –