Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 14.03.2006.

Književne večeri i književna slušaonica u SC-u!
Održava se
16.03.2006.

Književne večeri u SC-u idu dalje, a novi književni dejt je u četvrtak 16. 3. u kafiću Teatra &TD, s početkom u 21 sat.

Ovog će četvrtka čak “četiri mlada (i perspektivna) autora tražiti publiku”, a s vama će podijeliti svoje pjesme i priče. Tako će na književni kauč sjesti Mirna Belina i Marina Kožul, koje su vam možda poznatije kao dio pokretačke jezgre Festivala eksperimentalnog filma (25 fps). Bea Kurbel potegnut će čak iz Osijeka da vam pročita svoje pjesme, a Neven Vulić pročitat će svoje priče, koje su već prošle Ferićevu i Jarkovu radionicu.

Prije, za vrijeme i poslije književnih večeri moći ćete se opustiti uz književnu slušaonicu koja, ako vam jako dorbo padne uz vašu pifu ili čaj, može uzrokovati nekontrolirano mrdanje vaših bokova.

Voditeljica večeri i odgovorna za vaše književnio zdravlje je Mirna Bačun.

Marina Kožul rođena je 1978. godine u Zadru. Završava studij kroatistike i filozofije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Radila je kao scenaristica u sklopu Dječjeg programa na Hrvatskoj radioteleviziji te u televizijskoj emisiji "Videodrom". Povremeno surađivala na 3. programu Hrvatskoga radija. Surađuje na televizijskoj emisiji "Briljanteen". Objavljuje tekstove o eksperimentalnom filmu, videu i animaciji za nekolicinu hrvatskih magazina i časopisa. Jedna je od organizatora festivala 25 FPS - međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa. Poeziju objavila u "Zarezu", "Vijencu" i zborniku "Zagrijavanje do 27".

Mirna Belina rođena je 1979. u Zagrebu. Apsolventica filozofije i kroatistike.Objavljuje književne, filmske, glazbene recenzije, prijevode s engleskog, teorijske tekstove i tekstove o filmu i videu u "Zarezu", Konturi, Libri liberi, 3. programu Hrvatskoga radija te tekstove o kratkom filmu za www.filmski.net. Povremeno lektorira. Od 2000. godine povremeno radi u dječjem programu HRT-a kao scenaristica ("Dječji tjednik", "Briljanteen"). Od 2002.-2004. radila kao izršna producentica televizijske emisije o eksperimentalnom filmu i videu "Videodrom", a 2004. se okušala kao (jedna od) selektorica kratkog filma i videa na Međunarodnom festivalu novog filma i videa u Splitu. Od 2005. jedna od organizatorica festivala 25 fps – internacionalnog festivala eksperimentalnog filma i videa.

Neven Vulić rođen je 22. 4. 1983. i trenutno je student Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Prošao je (i uspješno završio) radionice pisanja kod Rade Jarka te Ferića u Booksi. Objavljen je na stranicama Bookse i Knjigomatu, ali to nije sve – od prošlog tjedna ima i blog korektivni.blog.hr, koji je posvećen Levijatanu i Lebu, s nadom da će ih spojiti i da će njihov odnos izrasti u divnu obostranu vezu punu ljubavi.

Beatrica Kurbel rođena je 6.3.1989. godine u Osijeku gdje i živi. Pohađa treći razred Škole za tekstil, primjenjenu umjetnost i dizajn, kiparski smjer. Piše zadnje tri i pol godine, uglavnom poeziju te odnedavno kratku prozu. Na "Pisaćoj mašini” objavljuje pod pseudo Beatrice.

Uz to, književne vam večeri u SC-u idućih nekoliko tjedana nude nezamislive poslastice:

23. 3. 2006. predstavljamo popularni časopis “Libra Libera” pri čemu će književni kauč proći svi – od urednika časopisa do pisaca koji su okupirali "Librin" prozni bloki i koji će vam čitati svoje priče. Naravno, do svog primjerka "Libre Libere" moći ćete doći upravo u Kafiću &TD-a!

30. 3. 2006. će blogeri zasjesti na književni kauč, a ovog puta predstavit ćemo vam najbolje poete u hrvatskoj blogosferi – dakle, pripremite se za Večer Blog Poezije, koju samo za vas pripremaju blogeri uz raznorazne vizualne efekte!

6. 4. 2006. - posebna poslastica samo za sve one koji vole SF, a i one koji će tek postati ljubitelji SF književnosti. Književne večeri posvećene SF-u prvog će četvrtka u travnju Kafić &TD-a pretvoriti u science fiction svijet, a na vama je da dođete, naučite što je to "SferaKon" i poslušate najbolje od SF književnosti!

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –