Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 23.11.2005.

Književne večeri u SC-u & književna slušaonica
Održava se
24.11.2005.

Književne večeri u dvorani Crna Teatra &TD idu dalje, a novi književni dejt je u četvrtak, 24. studenog 2005. u 21 sat. Nakon večeri proze, na red je došla i večer poezije u kojoj će svoje radove čitati mladi pjesnik Orlan Tus i dvije pjesnikinje – Ivana Sansević i Ives Buljan.

Književne večeri u dvorani Crna Teatra &TD idu dalje, a novi književni dejt je u četvrtak, 24. studenog 2005. u 21 sat. Nakon večeri proze, na red je došla i večer poezije u kojoj će svoje radove čitati mladi pjesnik Orlan Tus i dvije pjesnikinje – Ivana Sansević i Ives Buljan. Nakon ugodne poetske večeri slijedi mala književna slušaonica, druženje uz pivu i čavrljanje!

Ivana Sansević rođena je 1981. godine. Apsolventica je novinarstva a osim poezije, piše i prozu, a obavljivala je u "Ekran priče 03". U Booksi se družila sa pjesnikom Farukom Šehićem u sklopu radionice kreativnog pisanja poezije, a tamo je i prvi puta čitala pjesme. Na književne večer dolazi čitati svoje nove i stare poetske radove.

Ives Buljan rođena je 1978. godine, studirala je FER a danas radi u Siemensu. Pohađala je radionicu kreativnog pisanja u Booksi i Močvari, a djeluje u kazalištu sjena Ikako-Nikako.

Orlan Tus rođen je 1979. u Zagrebu. Student je psihologije na Filozofskom fakultetu, pred diplomom. Piše pjesme, pjeva i svira gitaru, klavir i flautu u grupi Mika Male.

Književne večeri održavaju se u Crnoj dvorani (kafiću) &TD-a svakog četvrtka u 21 sat, kao dio stalnog programa Kulture promjene. Ideja književnih večeri je da se u prostor Studentskog Centra privuku mladi pisci i spisateljice, bez obzira na žanr koji preferiraju. Radi toga je otvoren i stalni natječaj na stranicama SC-a (www.sczg.hr) koji omogućuje svima do 30 godina starosti da prijave svoje radove i gostuju u večerima koje su zamišljene kao interaktivno sudjelovanje pisaca s publikom i obratno. Uz to, autorima je omogućeno da sami odaberu način na koji će prezentirati svoje radove – da li će pjevati, recitirati, plesati ili nekako drugačije prezentirati svoje pjesme, priče ili osvrte, ostaje na njima. Nakon književnih večeri slijedi i mala tematska književna slušaonica.

Voditeljica književnih večeri u SC-u je Mirna Bačun.

Kontakt: mirna.bacun@gmail.com
098/1809149

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –