Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 03.04.2008.

Književni petak : Željko Maurović
Održava se
01.01.1901.

Tribina Književni petak ovog će tjedna ugostiti pazinsko-riječkog autora Željka Maurovića, koji će predstaviti svoju novu zbirku pripovijedaka "Mentalne mape". Osim autora, o knjizi će govoiti urednik Davor Šišović te voditelj tribine Boris Perić.

Tribina će se održati 4. travnja s početkom u 20 sati u Galeriji Kupola, Gradska knjižnica, Starčevičev trg 6., Zagreb.


Željko Maurović rođen je 1948. godine u Pazinu, a diplomirao je filozofiju i sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Predaje na talijanskoj gimnaziji (Ex Liceo) u Rijeci. Sudionik je više literarnih natječaja, a još za vrijeme studija pobijedio je, s pričom Jedan dan u životu Ivana B., na natječaju za kratku priču "Večernjeg lista". Sudjelovao je i na međunarodnom natječaju za kratku prozu u Arnsbergu (SR Njemačka).

Dosad je objavio dvije zbirke kratkih priča: 'Modeli mimikrije' (Adamić, Rijeka, 2000.), za koju je dobio i donaciju Zagrebačke banke, te 'Istočno od Sunca zapadno od Mjeseca' (ICR, Rijeka, 2004.). Kratku prozu, eseje i prijevode objavljuje u domaćoj periodici. Kao sociolog, proučava procese globalizacije temeljem paradigme njemačkog sociologa Ulricha Becka te je o tome objavljivao eseje čitane na III. programu Hrvatskog radija, kao i prijevode Beckovih tekstova u časopisu "Novi Kamov", a članke je objavljivao i u časopisu "Socijalna ekologija".

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –