Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 11.02.2015.

Književni petak : Poezija glasNa
Održava se
13.02.2015.

Prvo ovosezonsko izdanje Književnog petka započinje najprirodnijom mogućom simbiozom. Naime, od samih početaka pjesništva nije bilo ništa logičnije nego da ga govore glumci na sceni, da preplitanjem dviju umjetnosti, literarne i scenske, u slušatelja proizvedu katarzu.

Sve je manje glumaca koji govore poeziju, kao i mjesta na kojima ih možete čuti… Zato ćete na ovom Književnom petku moći uživati u stihovima koje interpretiraju sjajni hrvatski glumci Judita Franković i Goran Bogdan u izboru voditeljice i urednice tribine Ivane Simić Bodrožić.

Poslušajte kako zapravo zvuče Slamnig, Dragojević, Rešicki, Gromača, Bukowski, Carver i mnogi drugi...

Tribina će se održati 13. veljače u Gradskoj knjižnici u Zagrebu, Starčevićev trg 6, Galerija Kupola, 3. kat, s uobičajenim početkom u 20 sati.

Kao uvod u Tribinu, iz KGZ-a ističu jednu nevjerojatna podudarnost - 13. veljače 1981. održan je Književni petak posvećen "Hrvatskoj mladoj lirici" na kojem su stihove govorili Božidar Alić i Mira Furlan. A onda, 13. veljače nakon 34 godine, ponovno Književni petak na kojem će također dvoje sjajnih hrvatskih glumaca čitati poeziju.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –