Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 10.11.2017.

Petak na Interliberu 2017. - PRIČAMO O ČITANJU, između redaka vas vodi Adriana Piteša
Održava se
10.11.2017. od 17h do 20h

Povodom 40-tog rođendana Interlibera u suradnji s Zajednicom nakladnika i knjižara pokrenut je Premium program - Interliber 40. Program se održava na galeriji paviljona 5 a uređuju ga književni urednici: Milana Vuković Runjić, Kruno Lokotar, Adriana Piteša, Kristijan Vujičić i Gordana Farkaš Sfeci. Oni će u programu ugostiti brojne autore, urednike, prevoditelje, novinare, glumce.., koji će se okupiti oko različitih uredničkih preokupacija i tema.

PRIČAMO O ČITANJU, između redaka vas vodi Adriana Piteša

Urednički Premium program „Pričamo o čitanju“ Adriane Piteše koji će se održati na 40. Interliberu u petak, 10. studenoga, od 17 do 20 sati, otvara rasprava o znanstvenim, odnosno popularno-znanstvenim knjigama. Koliko se ta vrsta knjiga čita i objavljuje, koje smo autore posebno voljeli kroz godine, zašto su znanstvene knjige još važnije u postčinjeničnom društvu neke su od tema koje će obraditi novinarka Tanja Rudež, znanstvenik Dario Hrupec i urednik Ognjen Strpić.

Tema o čitanju nastavlja se razgovorom na temu: „Što žene žele... čitati: Od Erice Jong do Elene Ferrante i Lene Dunham“. Naime prije točno 40 godina objavljen je „Strah od letenja“ Erice Jong (GZH, u prijevodu Maje Zaninović), roman koji je postao iznimno popularan na ovim prostorima. Što žene čitaju danas, kakve su se promjene dogodile u paradigmi, za kojim žanrovima posežu, kako se fokus sa seksualne emancipacije prebacio na obrazovanje i tijelo, razgovarat će kritičarka Višnja Vukašinović (Pentić) i urednica Irena Lukšić. Program će zaključiti razgovor o važnosti čitanja i ulozi knjiga o čemu će kao strastveni čitatelji, ali i ljudi čije su karijere neraskidivo vezane s radom na tekstu, govoriti glumac Goran Bogdan i redatelj Ognjen Sviličić.
 

***

Adriana Piteša rođena je 1979. u Splitu. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je engleski jezik i komparativnu književnost. Od 2001. do 2014. radila je kao novinarka kulture u Jutarnjem listu, a od 2014. urednica je u izdavačkoj kući Profil.

Petak, 10. studenog, od 17 - 20 sati - galerija (kat) paviljona 5

17.00 - Zašto su (nam) važne znanstvene knjige? Dario Hrupec, Tanja Rudež i Ognjen Strpić
18.00 - Što žene žele... čitati: Od Erice Jong do Elene Ferrante i Lene Dunham. Irena Lukšić i Višnja Vukašinović (Pentić)
19.00 - O čitanju. Goran Bogdan i Ognjen Sviličić

NAPOMENA:

U "listalici" ispod možete vidjeti pregled i svih ostalih programa koji se događaju na Interliberu na štandovima izlagača u paviljonima 5 i 6, kao i na centralnoj pozornici u paviljonu 6.

DODATAK: Interliber 40, STRUKOVNI PROGRAM

Petak, 10.11., 11-20 sati
11.00-13.00 OKRUGLI STOL O NAKLADNIŠTVU

Gost - ugledni stručnjak i poznavatelj nakladničke industrije - Bernhard Fetsch
Sudjeluju: predstavnici nakladničkih kuća u Hrvatskoj
Organizatori: Sveučilište u Zadra, Odjel za informacijske znanosti, Goethe Institut, ZNK

13.00-14.00 RADIONICA SA STUDENTIMA NAKLADNIŠTVA iz Osijeka, Zagreba i Zadra  
Sudjeluju: Gordana Sfeci, Nenad Bartolčić, Anita Šikić, Kristijan Vujičić

19:00-21:00 TRIBINA: HRVATSKO KNJIŽARSTVO DANAS - PROBLEMI I PERSPEKTIVE
Napomena: tribina održava se na centralnoj pozornici u paviljonu 6!

Sudjeluju: Ivica Vuletić (Knjižara Nova, Osijek), Dražen Dabić (Bibliofil, Zagreb), Mišo Nejašmić (Superknjižara, Zagreb), Zvonimir Čimić (knjižare Znanje), Zvonko Čubrić (knjižare Hoću knjigu), Matilda Bulić (članica Uprave Školske knjige).

Organizator: Zajednica nakladnika i knjižara

– Interliber 2017 - Pregled programa –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –