Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Irena Lukšić ×

Vijest • 12.03.2019.

Umrla istaknuta hrvatska spisateljica, urednica i prevoditeljica Irena Lukšić

Istaknuta hrvatska spisateljica, urednica i prevoditeljica Irena Lukšić preminula je 11. ožujka 2019. godine u Dugoj Resi. Pisala je prozu, drame, eseje, TV i radio drame, filmske scenarije, stručne i znanstvene radove, te prevodila s ruskog jezika. Uređivala je Biblioteke Književna smotra i Na tragu klasika, a bila je i članica redakcija nekoliko domaćih i stranih časopisa.
Najava • 10.11.2017.

Petak na Interliberu 2017. - PRIČAMO O ČITANJU, između redaka vas vodi Adriana Piteša

Povodom 40-tog rođendana Interlibera u suradnji s Zajednicom nakladnika i knjižara pokrenut je Premium program - Interliber 40. koji se održava na galeriji paviljona 5. U petak 10. studenog PRIČAMO O ČITANJU, a između redaka vas vodi Adriana Piteša.
Najava • 22.02.2017.

Promocija romana Irene Lukšić 'Berlin – Pariz'

Novi roman književnice i urednice Irene Lukšić 'Berlin – Pariz' bit će predstavljen u srijedu 22. veljače u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Uz autoricu Irenu Lukšić knjigu će predstaviti Jasmina Vojvodić, Tin Lemac i Josip Pandurić.
Najava • 20.02.2015.

Književni petak : 100 x Na tragu klasika

Književni petak posvećen je ediciji Na tragu klasika, kao jednoj od najkvalitetnijih domaćih beletrističkih edicija koja je raznovrsnošću naslova i njihovom popularnošću stekla brojne čitatelje. O biblioteci govore Damjan Lalović, Irena Lukšić i Josip Pandurić.
Najava • 03.12.2014.

Španjolska književnica Rosa Montero gostuje u Zagrebu

Poznata španjolska književnica Rosa Montero u srijedu 3. prosinca gostuje u Zagrebu gdje će predstaviti svoju knjigu 'Luđakinja u nama', u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u 12 sati. Istoga dana navečer u Dvorani Müller kina Europa s gošćom će u sklopu tribine 'Španjolsko-hrvatski književni dijalog' razgovarati Dražen Katunarić i Tomica Bajsić.
Najava • 24.01.2007.

Predstavljanje knjige : Dječak pod teretom snova

Predstavljanje knjige Anne Hébert «Dječak pod teretom snova» (Disput / Hrvatsko filološko društvo Zagreb, 2006) u organizaciji Hrvatsko-kanadskog akademskog društva i Kanadskog veleposlanstva, održati će se u srijedu 24. siječnja u 19 sati u Kanadskom kulturnom centru (u zgradi Kanadskog veleposlanstva, Prilaz Gjure Deželića 4, Zagreb). O Anne Hébert govorit će Ingrid Šafranek, a o romanu Marija...
Vijest • 22.05.2006.

Hrvatska književnost u europskom kontekstu

Hrvatsko filološko društvo iz Zagreba upravo je objavilo knjigu "Okviri hrvatske književnosti" uglednog njemačkog slavista Reinharda Lauera. Knjiga problematizira različite aspekte hrvatskog književnog života od ilirizma do naših dana. Zajedničko je obilježje skupljenih tekstova nepristran, znanstveno utemeljen odnos prema problemima koje smo mi "iznutra", iz hrvatskog književnog života, često...
Vijest • 14.02.2006.

NOVO! mASIAfucker Ilje Stogoffa

Hrvatsko filološko društvo i Disput u svojoj su zajedničkoj biblioteci «Na tragu klasika» upravo objavili roman «mASIAfucker» ruskog pisca Ilje Stogoffa. Ovo djelo neobična i naoko provokativnoga naslova zapravo su lirski zapisi o Dalekom Istoku i prvim godinama postsovjetske stvarnosti. Stogoff je jedan od najpopularnijih ruskih pisaca mlađe generacije, romani su mu prevedeni na dvadesetak jezika, a ovo je...