Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 22.01.2007.

Predstavljanje knjige : Dječak pod teretom snova
Održava se
24.01.2007.

Predstavljanje knjige Anne Hébert «Dječak pod teretom snova» (Disput / Hrvatsko filološko društvo Zagreb, 2006) u organizaciji Hrvatsko-kanadskog akademskog društva i Kanadskog veleposlanstva, održati će se u srijedu 24. siječnja u 19 sati u Kanadskom kulturnom centru (u zgradi Kanadskog veleposlanstva, Prilaz Gjure Deželića 4, Zagreb).

O Anne Hébert (1916-2000), kanadskoj spisateljici sa statusom književnog klasika XX. stoljeća, govorit će prof. Ingrid Šafranek, a o romanu prevoditeljica Marija Paprašarovski.
U predstavljanju će sudjelovati Irena Lukšić, urednica biblioteke "Na tragu klasika" u kojoj je knjiga objavljena, i Evaine Le Calve-Ivičević, potpredsjednica Hrvatsko-kanadskog akademskog društva.

Anne Hébert objavila 5 knjiga pjesama, 10 romana, 10 novela i 6 drama, od kojih su mnoga nagrađena prestižnim kanadskim i francuskim književnim nagradama. Djela su joj prevedena na više stranih jezika (engleski, španjolski, njemački, čak i japanski, a ovo je njezin prvi prijevod na hrvatski). Njezin opus zauzima istaknuto mjesto u kanadskoj književnosti XX. stoljeća.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –