Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 20.02.2023.

Predstavljanje knjige Marine Šur Puhlovski 'Virus, potres, brak'
Održava se
23.02.2023. u 19h

Predstavljanje knjige Marine Šur PuhlovskiVirus, potres, brak” (V.B.Z., 2023.) održat će se u četvrtak 23. veljače u 19 sati u Kinoteka baru u Zagrebu (Kordunska 1). 

Na predstavljanju će uz autoricu sudjelovati Ingrid Šafranek, Darija Žilić, Lada Žigo i Drago Glamuzina.

Novi roman Marine Šur Puhlovski “Virus, potres, brak” nastavlja se na ciklus romana o Sofiji Kralj (Nesanica, Ljubav, Igrač, Divljakuša, Zbogom djevojčice), s tim da je glavna tema ovog romana njen brak s junakom Igrača, odnosno 45 godina tog braka. On je većinu tog vremena propadao, ali se ipak održao gotovo pola stoljeća, jer je „institucija“ žilava, kako na jednom mjestu kaže junakinja. Početak nas vraća u 1976. godinu kad se junaci upoznaju, i potom detaljno prati razvoj tog odnosa, djelomice u ich-formi, djelomice u trećem licu jednine, jer junakinja sebe promatra i kao lik. Tako je roman, iako vrlo živ, prepun događanja, ujedno i veliki esej o gotovo pola stoljeća života u Zagrebu, obuhvaćajući i vrijeme Jugoslavije na izmaku, ratno i poratno vrijeme, sve do naših dana. 

Marina Šur Puhlovski

Virus, potres, brak

  • V.B.Z. 11/2022.
  • 316 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789535205661

Roman "Virus, potres, brak" prva je knjiga planirane velike romaneskne freske, u kojoj Marina Šur Puhlovski na 900 stranica (u tri knjige), prateći intiman život Sofije Kralj, daje sveobuhvatan pogled na jedno vrijeme i društvo, kao i na svu složenost, važnost i krhkost naših intimnih odnosa za koje se tako grčevito vežemo i na kojima gradimo svoje živote.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –