Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Marina Šur Puhlovski ×

Najava • 28.09.2023.

Novozagrebačka tribina: Marina Šur Puhlovski

Na Novozagrebačkoj tribini u Knjižnici Vjekoslava Majera u Zapruđu gostuje Marina Šur Puhlovski, koja će govoriti o romanu 'Virus, potres, brak'. Roman je zamišljen kao trilogija koja će obuhvatiti gotovo cijeli emotivni život Sofije Kralj.
Najava • 23.02.2023.

Predstavljanje knjige Marine Šur Puhlovski 'Virus, potres, brak'

Predstavljanje knjige Marine Šur Puhlovski 'Virus, potres, brak' održat će se u četvrtak 23. veljače u Kinoteka baru u Zagrebu. Ovaj roman, ujedno i veliki esej o gotovo pola stoljeća života u Zagrebu, uz autoricu će predstaviti Ingrid Šafranek, Darija Žilić, Lada Žigo i Drago Glamuzina.
Najava • 16.09.2022.

Tribina 'Koliko institucije podupiru domaćeg pisca?'

Hrvatsko društvo književnika poziva na polemičku tribinu 'Koliko institucije podupiru domaćeg pisca?', u petak 16. rujna u 18 sati u prostorijama DHK. O problematici razgovaraju: Božica Jelušić, Marina Šur Puhlovski, Hrvoje Kovačević i Siniša Matasović. Tribinu moderira Lada Žigo Španić.
Najava • 11.03.2022.

Tribina Bez cenzure: Ispašta li dobra književnost zbog površnih komercijalnih knjiga?

Tribina 'Bez cenzure', u organizaciji Društva hrvatskih književnika, održat će se u petak 11. ožujka u prostorijama DHK (Trg bana Josipa Jelačića 7/1, Zagreb). Tribina će se pobliže baviti pitanjem ispašta li dobra književnost zbog površnih komercijalnih knjiga. Sudjeluju Nives Tomašević, Miroslava Vučić, Marina Šur Puhlovski i Sonja Zubović.
Najava • 02.12.2021.

OČI U OČI: Marina Šur Puhlovski i Lucia Leman u razgovoru

Književna tribina 'Oči u oči: Marina Šur Puhlovski i Lucia Leman u razgovoru', održat će se u četvrtak 2. prosinca u 20 sati u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu.
Vijest • 17.05.2018.

Marina Šur Puhlovski dobitnica je V.B.Z.-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman

V.B.Z.-ova književna nagrada za najbolji neobjavljeni roman dodijeljena je Marini Šur Puhlovski za roman 'Divljakuša'. Svečanost dodjele održana je srijedu navečer u Rijeci u Guvernerovoj palači u sklopu 11. Vriska – festivala autora i sajma knjiga.
Najava • 25.05.2016.

Predstavljanje knjige eseja Marine Šur Puhlovski 'Književnost me iznevjerila'

Predstavljanje knjige eseja Marine Šur Puhlovski 'Književnost me iznevjerila : Eseji s margine' povod je za polemičku tribinu koja će se u srijedu 25. svibnja održati u Društvu hrvatskih književnika. Na tribini će se raspravljati o nekim bitnim pitanjima za književnost, a sudjeluju Ivica Matićević, Boris Perić i autorica.