Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 26.09.2023.

Novozagrebačka tribina: Marina Šur Puhlovski
Održava se
28.09.2023. u 19h

Na Novozagrebačkoj tribini u Knjižnici Vjekoslava Majera u Zapruđu gostuje Marina Šur Puhlovski, koja će u četvrtak 28. rujna u 19 sati (Meštrovićev trg 1g, Zagreb) govoriti o romanu "Virus, potres, brak" (VBZ, 2022).

Marina Šur Puhlovski rođena je u Zagrebu gdje je završila studij komparativne književnosti i filozofije na Filozofskom fakultetu. Bavila se novinarstvom i književnom kritikom, a zatim isključivo umjetničkom književnošću. 
Dobitnica je više nagrada za kratke priče (Večernji list, Književni krug Karlovac i dr.) te nagrade "Zvane Črnja" za najbolju knjigu eseja 2015. 

Roman "Divljakuša" dobitnik je V.B.Z.-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman 2018. godine. Objavila je više od 20 knjiga, među kojima sedam romana. 

Roman "Virus, potres, brak" zamišljen je kao trilogija koja će obuhvatiti gotovo cijeli emotivni život Sofije Kralj, glavne junakinje većine njenih romana.  

Marina Šur Puhlovski

Virus, potres, brak

  • V.B.Z. 11/2022.
  • 316 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789535205661

Roman "Virus, potres, brak" prva je knjiga planirane velike romaneskne freske, u kojoj Marina Šur Puhlovski na 900 stranica (u tri knjige), prateći intiman život Sofije Kralj, daje sveobuhvatan pogled na jedno vrijeme i društvo, kao i na svu složenost, važnost i krhkost naših intimnih odnosa za koje se tako grčevito vežemo i na kojima gradimo svoje živote.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –