Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Darija Žilić ×

Najava • 22.09.2022.

Predstavljanje romana 'Sama' Ivane Šojat

Predstavljanje romana Ivane Šojat 'Sama' održat će se u četvrtak 22. rujna u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi će uz autoricu govoriti književnica i kritičarka Darija Žilić te urednica Nives Tomašević, dok će razgovor moderirati novinarka Karmela Devčić. Izabrane ulomke iz knjige čita glumica Nera Stipičević.
Najava • 15.09.2022.

Svi jezici regije na drugom međunarodnom festivalu Šibenske književne ure – ŠKURE

Drugo izdanje međunarodnog festivala suvremene književnosti Šibenske književne ure – ŠKURE održat će se od 15. do 17. rujna na nekoliko različitih lokacija u Šibeniku. Ove godine festival ugošćuje niz značajnih, nagrađivanih autorica i autora, Damira Karakaša, Miljenka Jergovića, Moniku Herceg, Milenu Marković, Almina Kaplana, Marka Vešovića i brojne druge.
Najava • 19.07.2022.

Tribina Pavana za usnulu princezu - o pjesništvu Lucije Stamać

Tribina 'Pavana za usnulu princezu' (o pjesništvu Lucije Stamać, danas djelatne pod imenom Lucia Leman, i o njenoj recepciji u Hrvatskoj i šire), održat će se u utorak 19. srpnja u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Sudjeluju Lucia Leman i Darija Žilić.
Vijest • 05.10.2020.

Darija Žilić dobitnica nagrade 'Orpheus' na festivalu poezije u Plovdivu

Na međunarodnom festivalu poezije u gradu Plovdivu (Bugarska) Darija Žilić dobila je nagradu 'Orpheus' za sveukupnu pjesničku izvedbu. Nagrada se dodjeljuje u sklopu projekta Plovdiv LIK fondacije koja promiče razmjenu ideja i kreativnost kroz edukativne i kulturalne seminare, pjesnička čitanja i forume pisaca.
Najava • 28.06.2019.

Predstavljanje novog broja časopisa Poezija, uz 15. godinu izlaženja

Iz tiska je izašao novi broj Poezije, jednog od ponajboljih hrvatskih književnih časopisa, koji ove godine obilježava 15 godina od izlaženja. Predstavljanje novog broja održat će se u sklopu festivala Stih u regiji - SUR 2019., u petak, 28. 6. u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.
Najava • 11.09.2008.

Tribina dekonstrukcije i Rade Jarak

U četvrtak, 11. rujna 2008 u 19 sati, u Hrvatskom društvu pisaca, u Basaričekovoj 24, Zagreb, gostuje Rade Jarak, glavni urednik internetskog časopisa 'Knjigomat' koji se odnedavno pojavljuje i u tiskanom obliku. Na tribini će biti predstavljena dva najnovija broja časopisa a bit će riječi i o njegovoj novoj knjizi - romanu "Pustinje".
Najava • 10.05.2008.

Predstavljanje nove knjige Marine Šur Puhlovski - 'Novi zapisi s koljena'

Predstavljanje nove knjige Marine Šur Puhlovski "Novi zapisi s koljena", u izdanju SysPrinta, održat će se na sajmu knjiga u Profil Megastoreu u Bogovićevoj 7, u subotu 10. svibnja u 12 sati. Novu knjigu putopisne proze, svojevrsni nastavak "Zapisa s koljena" (2002), uz autoricu će predstaviti Darija Žilić i Tanja Tarbuk.
Najava • 22.04.2008.

Predstavljanje knjige 'Pas u svjetskoj i domaćoj knjizi'

Predstavljanje knjige «Pas u svjetskoj i domaćoj knjizi» održat će se 22. travnja 2008. u 19 sati u Art Net Clubu u Zagrebu. Riječ je o reizdanju knjige koju je još 1938. štampala naklada Binoza a priče sabrao Vladimir Pavlaković. Zbirka je vrlo različitih pripovijedaka koje su napisali vrhunski svjetski i hrvatski pisci, a sve ih povezuje tema - PAS.