Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Darija Žilić ×

Najava • 28.06.2019.

Predstavljanje novog broja časopisa Poezija, uz 15. godinu izlaženja

Iz tiska je izašao novi broj Poezije, jednog od ponajboljih hrvatskih književnih časopisa, koji ove godine obilježava 15 godina od izlaženja. Predstavljanje novog broja održat će se u sklopu festivala Stih u regiji - SUR 2019., u petak, 28. 6. u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.
Najava • 10.07.2018.

CeKaTe knjižni klub: Darija Žilić, Romana Brolih i Ana Brnardić

U sklopu Knjižnog kluba u organizaciji Centra za kulturu Trešnjevka i Udruge Nova stranica Zagreb u utorak, 10. srpnja u galeriji Modulor održat će se književno-poetska večer na kojoj će gostovati pjesnikinje Darija Žilić, Romana Brolih i Ana Brnardić.
Najava • 11.12.2014.

Suvremena kineska poezija u Zagrebu

U organizaciji Hrvatskog društva pisaca u Zagrebu će se održati predstavljanje suvremene kineske poezije, u četvrtak 11. prosinca u vili Arko. Domaćoj će se publici predstaviti kineski autori Yan Jingming, Yan Ann, Shang Zhen, Tian Dailin, Su Cangsang. S autorima će razgovarati Darija Žilić.
Najava • 12.06.2013.

Predstavljanje knjige Suzane Bosnić 'Pod zemljom u velikim cipelama'

Predstavljanje knjige Suzane Bosnić "Pod zemljom u velikim cipelama" održat će se u srijedu 12. lipnja u kavani Palainovka na Gornjem gradu u Zagrebu. Knjigu priča koje "nude život kakav jest", predstavit će Miroslav Mićanović, Darija Žilić, Tajana Obradović, Suzana Bosnić i Stjepan Kahlina.
Najava • 24.01.2013.

Književna večer s Lidijom Vukčević

Hrvatsko društvo pisaca poziva na književnu večer s Lidijom Vukčević, povodom izlaska njezine nove knjige "Kiši li neprekidno nad Kotorom?", u četvrtak 24. siječnja u 19h sati u Basaričekovoj 24. Uz autoricu o knjizi će govoriti Nadežda Čačinovič, Dimitrije Popović, Velimir Visković i Darija Žilić.
Najava • 19.10.2007.

Književna večer Renate Valentić

U petak, 19. listopada, u 19 sati, u Hrvatskom društvu pisaca održati će se književna večer Renate Valentić. Renata Valentić jedno je od najvažnijih poetskih imena devedesetih, dobitnica nagrade Goran za mlade pjesnike i autorica dviju respektabilnih knjiga poezije. Ove je godine objavila i svoju prvu zbirku kratkih priča, «Možeš malo glasnije?» (Meandar, 2007).
Najava • 31.10.2006.

Promocija knjige : Mačje pismo

U zagrebačkoj Knjižnici Ivana Gorana Kovačića, Ulica grada Vukovara 35, u četvrtak 2. studenog 2006. u 19 sati održati će se promocija knjige Branislava Oblučara "Mačje pismo". Knjigu pjesama ovogodišnjeg dobitnika Gorana za mlade pjesnike predstaviti će, osim autora, pjesnikinja i književna kritičarka Darija Žilić i pisac Slađan Lipovec. Predstavljanje će biti popraćeno projekcijom kratkog...
Najava • 25.01.2006.

Eros u književnom šesnaestercu

Kako stojimo s erotikom? Usprkos najfriškijim vijestima iz Durexa, neki tvrde da od erosa u hrvatskoj književnosti nema ništa. Je li tome baš tako, te koji su argumenti za i protiv pokušati će odgovoriti još jedna književna večer u Močvari. Dame i gospodo, danas u Močvari - Eros u književnom šesnaestercu.