Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Darija Žilić ×

Najava • 09.06.2023.

27. Kvirinovi poetski susreti

27. Kvirinovi poetski susreti jedna je od najznačajnijih pjesnička manifestacija u Hrvatskoj, a održava od 9. do 11. lipnja 2023. godine u Sisku. Na Susretima se dodjeljuju dvije nagrade Plaketa sv. Kvirina, rad akademskog kipara Zlatka Brkića, za ukupan prinos hrvatskom pjesništvu i Nagrada za najbolju knjigu poezije, autoru do 35. godine, objavljenu između dva Susreta.
Najava • 02.03.2023.

Predstavljanje poetske knjige Leyle Karaca 'Igra s vječnošću'

Predstavljanje poetske knjige turske autorice Leyle Karaca 'Igra s vječnošću' održat će se u četvrtak 2. ožujka u Knjižnici M. J. Zagorke u Zagrebu. Knjigu koja nudi uvide u bogatu duhovnost sufizma i islamske literature, predstavit će Darija Žilić, prevoditeljica knjige i Shura Dumanić, urednica i izdavačica.
Najava • 23.02.2023.

Predstavljanje knjige Marine Šur Puhlovski 'Virus, potres, brak'

Predstavljanje knjige Marine Šur Puhlovski 'Virus, potres, brak' održat će se u četvrtak 23. veljače u Kinoteka baru u Zagrebu. Ovaj roman, ujedno i veliki esej o gotovo pola stoljeća života u Zagrebu, uz autoricu će predstaviti Ingrid Šafranek, Darija Žilić, Lada Žigo i Drago Glamuzina.
Najava • 22.09.2022.

Predstavljanje romana 'Sama' Ivane Šojat

Predstavljanje romana Ivane Šojat 'Sama' održat će se u četvrtak 22. rujna u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi će uz autoricu govoriti književnica i kritičarka Darija Žilić te urednica Nives Tomašević, dok će razgovor moderirati novinarka Karmela Devčić. Izabrane ulomke iz knjige čita glumica Nera Stipičević.
Najava • 15.09.2022.

Svi jezici regije na drugom međunarodnom festivalu Šibenske književne ure – ŠKURE

Drugo izdanje međunarodnog festivala suvremene književnosti Šibenske književne ure – ŠKURE održat će se od 15. do 17. rujna na nekoliko različitih lokacija u Šibeniku. Ove godine festival ugošćuje niz značajnih, nagrađivanih autorica i autora, Damira Karakaša, Miljenka Jergovića, Moniku Herceg, Milenu Marković, Almina Kaplana, Marka Vešovića i brojne druge.
Najava • 11.12.2014.

Suvremena kineska poezija u Zagrebu

U organizaciji Hrvatskog društva pisaca u Zagrebu će se održati predstavljanje suvremene kineske poezije, u četvrtak 11. prosinca u vili Arko. Domaćoj će se publici predstaviti kineski autori Yan Jingming, Yan Ann, Shang Zhen, Tian Dailin, Su Cangsang. S autorima će razgovarati Darija Žilić.
Najava • 12.06.2013.

Predstavljanje knjige Suzane Bosnić 'Pod zemljom u velikim cipelama'

Predstavljanje knjige Suzane Bosnić "Pod zemljom u velikim cipelama" održat će se u srijedu 12. lipnja u kavani Palainovka na Gornjem gradu u Zagrebu. Knjigu priča koje "nude život kakav jest", predstavit će Miroslav Mićanović, Darija Žilić, Tajana Obradović, Suzana Bosnić i Stjepan Kahlina.
Najava • 24.01.2013.

Književna večer s Lidijom Vukčević

Hrvatsko društvo pisaca poziva na književnu večer s Lidijom Vukčević, povodom izlaska njezine nove knjige "Kiši li neprekidno nad Kotorom?", u četvrtak 24. siječnja u 19h sati u Basaričekovoj 24. Uz autoricu o knjizi će govoriti Nadežda Čačinovič, Dimitrije Popović, Velimir Visković i Darija Žilić.