Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 05.10.2020.

Darija Žilić dobitnica nagrade 'Orpheus' na festivalu poezije u Plovdivu

Poetry Festival 'Orpheus' - Plovdiv

Na međunarodnom festivalu poezije u gradu Plovdivu (Bugarska) Darija Žilić dobila je nagradu "Orpheus" za sveukupnu pjesničku izvedbu. Pjesme Darije Žilić na bugarski jezik prevela je Dimana Miteva, inače autorica brojnih prijevoda djela hrvatskih književnika i književnica. Žilić se na festivalu predstavila kratkim videom.
 
Međunarodni festival u Plovdivu održan je od 23. do 27. rujna 2020., i na njemu su gostovali pjesnici iz SAD-a, Turske, Španjolske, Srbije, Bugarske, Sjeverne Makedonije, Izraela i Hrvatske. „Orpheus“ - Plovdiv 2020 je projekt Plovdiv LIK fondacije koja promiče razmjenu ideja i kreativnost kroz edukativne i kulturalne seminare, pjesnička čitanja i forume pisaca koji se održavaju u atmosferi grada s bogatim antiknim i medijevalnim nasljeđem.

Preuzmite festivalsko izdanje "The Poetry Book".
 

Darija Žilić je diplomirala povijest i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, autorica je 12 knjiga poezije, proze, književnih ogleda, kritika i intervjua. Dobitnica je nagrade Kiklop za „Pleši, Modesty, pleši“ za najbolju pjesničku knjigu u 2010., a iste godine nagrađena je nagradom Julije Benešić za „Muzu izvan geta“ kao najbolju knjigu eseja u 2010. godini. Kontinuirano prevodi poeziju i prozu s engleskog jezika. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –