Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 08.09.2009.

Kreativna radionica i čitaonica slikovnica uz Ivanu Husar Mlinac
Održava se
10.09.2009.

U subotu, 12. rujna 2009. u 12 sati u knjižari Profil Megastore u Zagrebu održat će se kreativna radionica i čitaonica slikovnica "Bubamarin let" i "Kako spavaju bubamare" autorice Marine Balažev i ilustratorice Antonije Balić Šimrak.

Uz autoricu, o doživljajima Šare Bubamare pričat će vam i Ivana Husar Mlinac, a za slatki dio programa pobrinut će se slastičarnica Horak.

Slikovnice "Bubamarin let" i "Kako spavaju bubamare", u izdanju Profil Internationala,  namijenjene su djeci od 2 - 4 godine.  Autorica Marina Balažev ponudila je predškolskom uzrastu jednostavne priče koje djecu podučavaju odnosu veličina: veliko – malo, slično – različito, te svakodnevnim pripremama odlaska na spavanje.

Prva slikovnica, "Bubamarin let" govori o Šari Bubamari koja se spusti na glavu dječaka i pokušava otkriti gdje je sletjela. Opipom i povezivanjem sličnog i različitog otkriva je li sletjela na oblačić, list, ili cvjetić.

Druga slikovnica, "Kako spavaju bubamare", govori o pripremama za spavanje i uči djecu rutini: umivanju, pranju zubi, te oblačenju pidžame živopisnim opisima doživljaja Šare Bubamare. Simpatičan glavni lik pronalazi vodu za pranje u svom okruženju – koristi se kapima vode, zube pere iglicom bora, a svjetlo u mraku joj pravi krijesnica.

Slikovnice su dodatno su obogaćene jedinstvenim ilustracijama Antonije Balić Šimrak kreiranih tehnikom kolaža od svile.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –