Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 23.05.2022.

Kristin Hersh gostuje u Booksi
Održava se
25.05.2022. u 21h

U suradnji s Močvarom u Booksi u srijedu 25. svibnja u 21 sat gostuje ikona američke alternativne, indie-rock scene i vrlo uspješna spisateljica Kristin Hersh!

S Kristin će o glazbi, književnosti i njihovu preplitanju razgovarati pjesnik i pisac Marko Pogačar.

Iako je primarno poznata kao glazbenica, Kristin se vrlo uspješno bavi i pisanjem. Napisala je knjigu za djecu i nekoliko hvaljenih memoara. Njenu autobiografiju "Rat Girl", koju je 2010. godine objavio izdavač Penguin, časopis Rolling Stone proglasio je osmom najboljom autobiografskom rock knjigom svih vremena. Knjiga je bazirana na Kristininu dnevniku koji je vodila kada je imala 18 godina i bila na turneji s bendom Throwing Muses, a pretočena je i u vrlo uspješnu predstavu. Njena druga memoarska knjiga naslova "Don’t Suck, Don’t Die" iz 2015. godine intiman je i potresan prikaz prijateljstva s Vicom Chestnuttom, folk glazbenikom koji je na nju imao velik umjetnički utjecaj, a život je završio samoubojstvom. Nedavno, 2021. godine, objavljeni su joj memoari "Seeing Sideways" o 30-godišnjoj glazbenoj karijeri i podizanju četvorice sinova na turnejama.

Kristin Hersh je sa svojom polusestrom Tanyom Donelly početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća utemeljila Throwing Muses, jednu od najutjecajnijih alternativnih grupa tog vremena, koja je između 1986. i 1996. objavila sedam studijskih albuma. Nakon raspuštanja benda 1997. godine Kristin je nastavila sa samostalnom karijerom. Ukupno je dosad, bilo samostalno, bilo s bendovima, objavila više od 20 studijskih albuma. 

Dan nakon razgovora, u četvrtak 26. svibnja u 20 sati u Močvari imat ćete priliku poslušati prvi Kristinin nastup u Zagrebu.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –