Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: N.B. - MV • 28.06.2012.

Laureati 15. đakovačkih Susreta su Branko Čegec i Darko Jerković

Laureati 15. đakovačkih susreta hrvatskih književnih kritičara, što su održani u okviru 46. Ðakovačkih vezova, od 26. do 27. lipnja 2012., su zagrebački autor Branko Čegec i Darko Jerković iz Osijeka.

Čegec je dobitnik Nagrade Julija Benešića za knjigu kritika "Pokret otpora", a Jerković je dobitnik istoimene Povelje uspješnosti za njegov ukupan dosadašnji književno-kritičarski rad, što ga stvara kroz medijsku književnu kritiku i novinarski rad u Glasu Slavonije, prenosi HINA.

Osim predstavljanja tradicionalnog "Zbornika Ðakovačkih susreta", ovogodišnji program Susreta obuhvatio je po prvi puta i "Leksikon hrvatskih književnih kritika" koji, pojasnio je u ime organizatora - đakovačkog ogranka Matice hrvatske i DHK - ogranka slavko-baranjsko-srijemskog Mirko Ćurić, obuhvaća 101 književnu kritiku. Susreti su obuhvatili i 'kritičarski pogled' na knjigu Tomislava Žigmunova "Izazovi, sabiranja, usmjeravanja i tumačenja" te knjige Ivana Trojana "Talijina maska".

Tema ovogodišnjeg okruglog stola Susreta bila je posvećena književnoj i znanstvenoj kritici. Pravilo Susreta je da nagrade laureatima budu dodijeljene na naknadnoj svečanosti, koja će se održati u 11 mjesecu 2012.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –