Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Branko Čegec ×

Najava • 14.02.2020.

Književni petak: Je li poezija zaista na margini?

Novu sezonu naše najdugovječnije književne tribine koja slavi 65 godina kontinuiranog održavanja, otvara tema 'Je li poezija zaista na margini?'. O vidljivosti poezije, društvenim mrežama, kritičkoj recepciji kao i o tome je li poezija i dalje na margini ili se nešto promijenilo razgovaraju Branko Čegec, Vlado Martek i Andriana Škunca. Urednica i voditeljica je Sanja Baković.
Najava • 21.05.2019.

Poezija na živo : Branko Čegec

U sklopu tribine Poezija na živo, u klubu Booksa će u utorak, 21. svibnja gostovati pjesnik i izdavač Branko Čegec. Povod razgovoru Branka Čegeca s Miroslavom Mićanovićem novi je Čegecov pjesnički rukopis i on će poslužiti kao polazišna točka dijaloga o poeziji, stanju stvari, jeziku, poetici i poetikama...
Najava • 15.10.2018.

Pjesnička tribina Odvalimo se poezijom: Čegec & Mićanović

Prvi gosti ovogodišnje sezone tribina Odvalimo se poezijom koja se održava u klubu Pločnik u Zagrebu, bit će 'ljudi iz Dvorišta', pjesnici, urednici, voditelji književnih radionica, pokretači književnog časopisa Quorum, Branko Čegec i Miroslav Mićanović.
Najava • 01.03.2018.

Predstavljanje knjige Branka Čegeca 'Talačka kriza'

Predstavljanje knjige Branka Čegeca 'Talačka kriza' održat će se u četvrtak, 1. ožujka u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi će govoriti Karolina Lisak Vidović, Stipe Grgas, Tvrtko Vuković, Miroslav Mićanović i Branko Čegec.
Najava • 03.06.2017.

Branko Čegec u Domu za starije i nemoćne osobe Centar

Tribina živi glasovi : Poezija i sjećanje, na kojoj će gostovati pjesnik i nakladnik Branko Čegec održat će se u subotu 3. lipnja u Domu za starije i nemoćne osobe Centar. Novu tribinu Hrvatskog društva pisaca moderira Tomica Šćavina.
Najava • 27.11.2014.

Predstavljanje antologije 'Surfacing: Contemporary Croatian Poetry'

Predstavljanje antologije 'Surfacing: Contemporary Croatian Poetry' Marija Suška i Branka Čegeca, u izdanju nakladničke kuće Harbor Mountain Press (U.S.A), održat će se u četvrtak 27. studenoga u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Knjiga donosi izbor iz suvremene hrvatske poezije.
Vijest • 23.09.2014.

Objavljeno američko izdanje izbora iz suvremene hrvatske poezije

Nakladnička kuća Harbor Mountain Press objavila je izbor iz suvremene hrvatske poezije 'Surfacing: Contemporary Croatian Poetry' koji su priredili Mario Suško i Branko Čegec. Ovo se izdanje navodi kao izvanredan izbor koji hrvatske pjesnike čini središnjim prinosnicima sveopćoj pjesničkoj riječi.
Kritika • 18.06.2014.

Branko Čegec : Unatrag

Mićanović svojim pristupom Čegecovu opusu ne postavlja nužno pitanje 'što' odabrati, nego 'kako' je odabrano nastalo. I to cijeloj priči daje izrazito osoban ton. Kako u kategorijalnim aparatom kritike potkrijepljenome pogovoru tako i u ovom krokiju koji je opravdano istinito vjerujem, utkan u samo meso Čegecova pisma.