Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 20.05.2015.

Libricon predstavlja knjigu 'Triglav - planinarski vodič'
Održava se
20.05.2015. u 20h

U srijedu 20. svibnja od 20 sati u Slovenskom domu u Zagrebu održat će se tematska večer posvećena Triglavu. Povod je nedavno objavljen planinarski vodič za Triglav ali i mali jubilej – 120 godina od kada je Jakob Aljaž kupio vrh Triglava.

Uz predstavljanje knjige "Triglav - planinarski vodič" održat će se zanimljivo predavanje o povijesti planinarenja i alpinizma na Triglavu koje će održati Peter Mikša, povjesničar, alpinist i publicist, autor brojnih članaka o slovenskom planinarstvu i alpinizmu te knjiga "Slovensko planinstvo" i "Zgodovina slovenskega alpnizma" (koju je zajedno sa suautorom, nedavno preminulim Urbanom Golobom, predstavio u Slovenskom domu u veljači 2014).

Mikša je osoba "koju se pita“ kada je u pitanju povijest događanja u slovenskim planinama pa je tako sudjelovao u stvaranju dokumentarnih filmova: "Mira Marko: dokumentarni portret", "120 let slovenskega planinstva", "Pavla Jesih" te nedavno snimljenog filma "Tone, javi se!" koji će biti prikazan, također u Slovenskom domu, u utorak 26. svibnja 2015.

Tine Mihelič Peter Pehani

Triglav : Najviša slovenska planina sa svih strana

  • Prijevod: Željko Žarak
  • Libricon 04/2015.
  • 88 str., meki uvez
  • ISBN 9789538017025
  • Cijena 80.00 kn

Ova knjiga je prvi planinarski vodič za Triglav na hrvatskom jeziku. U njemu je detaljno opisano osam klasičnih pješačkih pristupa na Triglav, a u kratkim crtama predstavljano je i nekoliko ostalih varijanti uspona. Ture u knjizi opisane su jasno i precizno, a opisima su pridodane pregledne skice i karte te izvrsne fotografije.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –