Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 29.02.2016.

Liječenje poezijom - Rječilište na Bookvici
Održava se
03.03.2016. u 20:30h


Na književni program Bookvica koji se održava u splitskom klubu Quasimodo dolaze predstavnice i predstavnici splitske pjesničke platforme Rječilište, koji će tom prigodom predstaviti svoj drugi zbornik.

Rječilištarci se okupljaju redovito, utorkom uvečer, još od kraja 2010. godine. Otada su održali više od 160 pjesničkih večeri, na kojima su čitali svoje i tuđe pjesme i ugostili brojne domaće (izvansplitske) i inozemne pjesnikinje i pjesnike, a prvi su zbornik objavili 2011. godine. Prema riječima urednica, pjesnikinja Irene Delonge Nešić i Nade Topić, Rječilište je nadraslo prvotna očekivanja i ostavilo snažan trag u povijesti splitskog pjesništva.

Pokazalo je da je gradu Splitu potrebna platforma na kojoj će se iskristalizirati autori, mjesto na kojem će se svakog tjedna čuti pjesnička riječ i na kojem će i neafirmirani autori imati priliku pročitati vlastite pjesme i dobiti povratnu informaciju, krug ljudi koji o poeziji mnogo znaju i opet žele znati više, kutak u koji će svratiti pjesnici koji gostuju u Splitu i tu naći zainteresiranu publiku. Ovaj je drugi zbornik Rječilišta stoga važan jer okuplja čak 17 različitih i jedinstvenih autorskih glasova i pokazuje da je poezija u Splitu živa i snažna.

Autorice i autori zastupljeni u novom zborniku su (abecednim redom): Zora Birimiša, Paulo Bjažević, Ivana Čagalj, Mia Čagalj, Irena Delonga Nešić, Antun Domazet, Siniša Kekez, Milijana Kovaćević, Željana Mejaš, Julija Mateljan Milatić, Mariana Plazibat, Hrvoje Marko Peruzović, Tonita Popović, Dragan Smolčić, Ivan Sorić Suri, Nada Topić i Jasmina Žiljak Ilinčić.

Publiku u četvrtak očekuje večer puna dobre, raznovrsne, originalne suvremene poezije, protkane ugodnim razgovorom sa splitskim pjesnikinjama i pjesnicima u koji se, kao i uvijek, mogu uključiti svi nazočni. Bit će i nagrada i dobre glazbe u nastavku večeri.

Voditeljica Bookvice je Patricija Vodopija.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –