Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 15.12.2023.

Ljubica Uvodić Vranić i 'Avantura u medijima' u Splitu
Održava se
20.12.2023. u 18:30h

Ljubica Uvodić Vranić predstavit će svoju novu knjigu „Avantura u medijima“ (Beletra, 2023.) u srijedu 20. prosinca s početkom u 18,30 u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu.

Na predstavljanju sudjeluju članovi splitske udruge „Petkom u pet u Splitu u subotu, to može samo u Splitu da petak bude u subotu“, u kojoj je Ljubica osam godina svaki mjesec održavala predavanja i kojima je posvetila jednu od „Avantura osobne promjene“. 

U seriji „Avantura osobne promjene“ Ljubica Uvodić-Vranić bavi se temama iz popularne psihologije koje se mogu primijeniti u svakodnevnom životu. Nakon tri knjige u seriji, Ljubica Uvodić-Vranić napisala je četvrtu „Avanturu“ u kojoj su bilješke, zapisi i pripreme za razgovore u medijima, u novinama, na televiziji, na radiju i na javnim radionicama. U četvrtoj „Avanturi“ također su obrađene svakodnevne situacije i odnosi u kojima treba izabrati kako reagirati, a psihologija nam omogućuje razumijevanje vlastitih osjećaja i izbor reakcije. 

Ljubica Uvodić Vranić jedna je od naših psihologinja koja je među prvima uvidjela kolike su mogućnosti medija u popularizaciji psihološke edukacije. Voditeljica nekoliko grupa za poboljšanje kvalitete života među kojima je najdugovječnija grupa „Petkom u pet“ u Zagrebu, koja se sastaje već četvrt stoljeća, a od 2020. predavačica je na vrlo gledanim webminarima za učitelje. Nagrađena je 2010. Nagradom grada Zagreba – Šampion zdravlja za volonterski rad i brigu o psihičkom zdravlju kroz programe Udruge Petkom u pet te 2012. nagradom Psihološkog društva za primijenjenu psihologiju. – Cvijet Marulića. „Marulić: Fiat Psychologia“. 

Na predstavljanju u Splitu, Ljubica Uvodić-Vranić najavit će svoje predavanje „Ljubica o ljubavi“ u Lisinskom 20. veljače 2024., za koje su karte već u prodaji.

Ljubica Uvodić-Vranić

Avantura u medijima : Novine, radio, televizija, javne radionice

  • Beletra 11/2023.
  • 186 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789538209611

Nakon tri knjige u seriji 'Avantura osobne promjene', Ljubica Uvodić-Vranić napisala je četvrtu 'Avanturu' u kojoj su bilješke, zapisi i pripreme za razgovore u medijima, u novinama, na televiziji, na radiju i na javnim radionicama. U njoj su također obrađene svakodnevne situacije i odnosi u kojima treba izabrati kako reagirati, a psihologija nam omogućuje razumijevanje vlastitih osjećaja i izbor reakcije.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –