Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ljubica Uvodić-Vranić

Avantura u medijima : Novine, radio, televizija, javne radionice

  • Nakladnik: Beletra
  • 11/2023.
  • 186 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789538209611
  • Cijena: 15.00 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Teme iz popularne psihologije prisutne su našem u javnom prostoru velikim dijelom zahvaljujući upravo Ljubici Uvodić-Vranić, koja je više od tisuću puta nastupila na Hrvatskoj televiziji, a od 2012. stalni je suradnik u emisiji Avantura promjene na Hrvatskom radiju. Ljubica Uvodić Vranić jedna je od naših psihologinja koja je među prvima uvidjela kolike su mogućnosti medija u popularizaciji psihološke edukacije i bavi se temama iz popularne psihologije koje se mogu primijeniti u svakodnevnom životu.

Ako ste se pitali zašto se ljudi prema vama ponašaju drukčije nego što želite ili zašto se u nekim situacijama ponašate drukčije nego što biste željeli, priručnici iz popularne psihologije, kakve piše Ljubica Uvodić-Vranić daju odgovore. Nakon tri knjige u seriji, Ljubica Uvodić-Vranić napisala je četvrtu „Avanturu u medijima“ u kojoj su bilješke, zapisi i pripreme za razgovore u medijima, u novinama, na televiziji, na radiju i na javnim radionicama. U njoj su također obrađene svakodnevne situacije i odnosi u kojima treba izabrati kako reagirati, a psihologija nam omogućuje razumijevanje vlastitih osjećaja i izbor reakcije.


Što je euforija, a što ljutnja? Kako se nositi s viškom energije koji oslobađaju intenzivni osjećaji? Što je empatija i zašto nam je potrebna? Što nam se dobro dogodilo u godinama obilježenima koronom i potresima? Što donose promjene, zašto im se opiremo i jesu li nam potrebne? Kako provodimo blagdane u krugu obitelji? Čemu služe psovke, a čemu uvrede? To su samo neke teme obrađene u knjizi „Avantura u medijima“, koje su svrstane u četiri poglavlja – Mi sami, Mi i drugi, Susjedstvo, selo, grad, zajednica i Avantura u medijima. Knjiga završava poglavljem o medijima kroz koje sve češće gradimo odnose s drugima. 

Ljubica Uvodić Vranić članica je Hrvatske Psihološke komore, samostalni je konzultant-komunikolog u poduzećima, u medicini rada - psiholog, savjetnik  u individualnom, obiteljskom i grupnom radu. Kreirala i vodila edukativni i antistresni program za menadžere, za učitelje, liječnike, medicinske sestre i tehničare i primjenjivala ga u 16 poduzeća. Osnovala je 1997. godine Udrugu za unapređivanje obiteljskog života “Petkom u pet” koju kontinuirano vodi. Godine 2012. proširila je rad Udruge na projekt pod nazivom Petkom u 5 u Subotu u 5 u Splitu – to može samo u Splitu da petak bude u subotu. Više desetaka godina radila je u klubovima liječenih alkoholičara kao terapeut i supervizor. 

Godine 2002. napisala je i ilustrirala prvu knjigu pod naslovom “Kako se dobro posvađati”, izdavač – Alinea, Zagreb, u kojoj obrađuje 55 zanimljivih tema iz svakodnevne psihologije koja funkcionira kao praktični priručnik  iz popularne psihologije.

Objavila je seriju knjiga Avantura osobne promjene (Profil 2010., 2012., 2013.) Prva „Avantura…“ prevedena je na srpski ("Avantura lične promene", Psihopolis, Novi Sad, 2011.), a sve tri objavljene su na slovenskom ("Pustolovščina osebne preobrazbe", "eBesede", Ljubljana, 2014., 2015. i 2016.) . Tri njezine knjige su u fondu Knjižnice za slijepe i slabovidne osobe, jedna na brajici a dvije kao zvučne knjige. 

Ostali autoričini naslovi su: "Kako se dobro posvađati" (Alinea, 2002., Profil, 2008.), "Kako se pomiriti" (Alinea 2007.), "Prijatelju, kako si" (2011.), "Neizgovorena pitanja i odgovori" (2014.), "Neizgovorena pitanja i psihologični odgovori" (2015.), "Devet vježbi opuštanja na kauču" (2016. ) i "101 Priča iz eko taxija" (2017.) 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –