Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jan Bolić

Život koji želiš živjeti

  • Nakladnik: Beletra
  • 12/2020.
  • 203 str., meki uvez
  • ISBN 9789538209284
  • Cijena: 13.27 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Nemoj biti obični prolaznik u životu, budi zabavljač ulice koji okupi ljude oko sebe" - to je jedan od stihova iz knjige Jana Bolića "Život koji želiš živjeti".

Jan Bolić knjigu započinje biografski, predstavljajući se čitatelju - rođen je kao zdravo dijete, a majka je primijetila da se razvija drukčije nego njegovi vršnjaci kad nije prohodao. Iako je njegova bolest, spinalna mišićna atrofija tip 2, napredovala i onemogućavala mu kretanje, pohađao je redovnu školu. Odlučujuće za njegovo sazrijevanje bila je teška zdravstvena kriza u kojoj mu je život spasila medicinska sestra koja ga je oživljavala i proveo je dva mjeseca u bolnici na respiratoru.

Od tada, Jan Bolić svoj život doživljava sa zahvalnošću i veseljem, svjestan da se u trenu sve može promijeniti. Svoje spoznaje o zdravlju i zahvalnosti, o životnim izborima, o odnosu prema ljudima, osjećajima, mentalnoj snazi i odgovornosti mladi pisac iz Rijeke, koji piše jednim prstom po ekranu laptopa, objavljivao je na blogovima i svoje je zapise skupio u svoju četvrtu knjigu, "Život koji želiš živjeti".

Knjiga ima četiri tematska poglavlja - Prihvati, Vjeruj, Rasti i Budi zahvalan.

Zašto treba prihvatiti odgovornost za svoje odluke, biti zahvalan životu, provoditi vrijeme s najdražima i kako upravljati svojim životom kako bi doista postao život koji želimo živjeti - tumači Jan Bolić na temelju vlastitog iskustva i spoznaja do kojih je došao promatrajući svijet oko sebe.

Mudre misli, prisjećanja i pouke Jana Bolića do srži su iskrene, autentične i dobronamjerne, a mnogima mogu pomoći osvijestiti ljubav prema najbližima te vlastito samopouzdanje, kreativnost i snage kojima mogu mijenjati svijet.

Jan Bolić živi i piše u svojem gradu Rijeci, gdje se i rodio 7. ožujka 1995 godine. Boluje od progresivne, neuromišićne bolesti spinalne mišićne atrofije tip ll i zbog toga je ovisan 24 sata o tuđoj pomoći. Autor je zbirke pjesama „Trenutci“ (2016.) i zbirke pjesama i refleksivne proze „Može biti lijepo“ (2017.), knjige misli, prisjećanja i pouka "Život koji želiš živjeti" (2020.) te kriminalističkih romana "Težina stvarnosti" (2018.) i "Štakori" (2022.).

Inspiraciju za pisanje pronalazi u svakodnevnom životu, u sasvim običnim stvarima, on vidi nešto posebno i od toga stvara poetiku. Njegove su pjesme lako čitljive i inspirativne, a opet potiču na razmišljanje dok  prozni tekstovi u sebi sadrže poetiku, humor i sarkazam, zapravo najbolje opisuju njega samog i njegov život. Posvetio se pisanju, voli pisati te kako on sam kaže: „Ne bih mogao zamisliti život, a da nešto ne zapišem!“

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –