Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Daniela Uzelac

Put boginje 5 : Alkemičarka

  • Nakladnik: Beletra
  • 10/2023.
  • 196 str., meki uvez
  • ISBN 9789538209666
  • Cijena: 12.00 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Alkemičarka" je peta knjiga serijala 'Put boginje' autorice Daniele Uzelac, koja obilježava deset godina od svog prvog posta, koji je pisala anonimno. Identitet je otkrila tek tri godine kasnije, u povodu izlaska prve knjige "Buđenje boginje". Od tada, Put boginje stekao je petnaest tisuća pratitelja iz pedesetak zemalja svijeta, četrdeset tisuća mjesečnih pregleda i milijune pregleda ukupno. Četiri knjige Puta boginje dotiskuju se i dalje i šalju po cijelom svijetu. I ono najvažnije, pojam žene boginje ušao je u naš svakodnevni govor, pa čak i srednjostrujaški medijski prostor.

Peta knjiga je esencija svih ideja iz prve četiri – tekstovi sve četiri knjige su destilirani i izdvojene su ideje koje lako potiču transformaciju iz babuške u boginju. 

No, kratki i jaki tekstovi pete knjige tek su jedna polovina metamorphosis procesa - piše Daniela Uzelac u uvodu – drugi dio trasformacijske formule pišeš – ti! Pritom koristiš čarobne riječi. To su riječi koje izražavaju tvoje emocije, tvoje iskustvo, tvoje spoznaje, tvoje potrebe, suočavanje s vlastitom istinom, njezino prihvaćanje i izražavanje ključni su faktori metamorphosisa. Ti si alkemičarka koja vrši preobrazbu iz onoga što nisi u ono što zaista jesi. A tvoje usklađivanje sa stvarnim JA je kamen mudraca, životni eliksir i tajni sastojak svake kreacije i manifestacije. Ti si autorica svog života. Ti si autorica ove knjige. Ti pišeš ono što znaš da jesi i želiš biti.


U prve četiri knjige Puta boginje čitateljice su upoznale babušku i boginju, diva i divu, babu i babuna. 

Put boginje 1: "Buđenje Boginje" 

Kako babuška može skinuti oklope starih uvjerenja, strahova i gorčine, osloboditi se uloge žrtve i preuzeti odgovornost za vlastiti život, razviti vedrinu i dobar osjećaj. 

Put boginje 2: "Ritam boginje" 

Kako se vodi ljubav i dostiže božanstvenost te zašto u suvremenom društvu seksualnost postaje način izbjegavanja intimnosti i bijeg od bliskosti. 

Put boginje 3: "Div i diva"

Tko su div i diva, koji gledaju dalje od onoga što se može vidjeti i hrabro prevladavaju unutarnje i vanjske prepreke te postaju više od onoga što su bili. 

Put boginje 4: "Terra Magica" 

Zašto je potrebna evolucija svijesti da bi sjeme prelijepe budućnosti počelo klijati kao duhovna ostavština mitske zemlje sreće, mira i stvaranja. 

Put boginje 5: "Alkemičarka"

Dnevnik jedne preobrazbe babuške u boginju nema biografiju autorice i poziva na sudjelovanje jer svaka je čitateljica koautorica interaktivnog dnevnika.

Daniela Uzelac od 2013. godine uređuje Facebook stranicu Put Boginje na kojoj kroz svakodnevne postove piše o unutarnjem putovanju prema iskonskoj ženstvenosti, svijesti i spolnosti, mudrosti prirode i novoj paradigmi odnosa. Od 1990. do 2005. godine radila je u Zagrebu kao novinarka visokotiražnih tjednika. Nakon ratnog novinarstva u Globusu, piše reportaže i intervjue za Panoramu, Slobodnu i Nedjeljnu Dalmaciju te desetak drugih tjednika. Kao rezultat novinarskog rada nastala je knjiga "Igrači" (2006.) u kojoj se poigrala s biserima duhovitosti i mudrosti 300 osoba iz javnog života koje je intervjuirala - glumaca, redatelja, pisaca, slikara, glazbenika, političara, biznismena, znanstvenika, sportaša… Svatko od njih dao je odgovore na pitanja o stvarnosti, prividima i mitovima našeg postojanja. 

Od 2007. godine zaposlena je na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, jednoj od sastavnica riječkog Sveučilišta, kao stručna savjetnica za informacijsko-izdavačku djelatnost. Mama je sina Andrea, s kojim živi na opatijskoj i zagrebačkoj adresi.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –