Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Daniela Uzelac

Put boginje 3 : Div i diva

  • Nakladnik: Beletra
  • 02/2019.
  • 214 str., meki uvez
  • ISBN 9789532809109
  • Cijena: 11.95 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U svakom ljudskom biću postoji izvor i njegovo divovski divno, mirno jezero tihog znanja koje svatko od nas može naslutiti, a div i diva u svakom su trenutku svjesni tog izvora i svih golemih ljudskih mogućnosti koje je teško i zamisliti na razini ograničenog svakodnevnog življenja iz linearnog uma.

Odnos diva i dive, dvaju cjelovitih i autentičnih bića snažne polarnosti, tema je treće knjige Daniele Uzelac u kojoj se Put boginje nastavlja udvoje. Div i diva gledaju dalje od onoga što se može vidjeti i hrabro prevladavaju unutarnje i vanjske prepreke te postaju više od onoga što su bili, obogaćujući svijet svojim darom i primjerom.

U prvoj knjizi Puta boginje „Buđenje boginje“ Daniela Uzelac predstavila je babušku i boginju, dva načina razmišljanja koja dijeli samo jedna misao. Druga knjiga Puta boginje „Ritam boginje“ podsjetila je na vrijeme kada su ljudi bili ljubav, a vođenje ljubavi najveći spiritualni i rasvjetljujući čin. U trećoj knjizi Puta boginje „Div i diva“ u središtu pažnje je ljubavni odnos između dvaju bića duboke ženstvenosti i muževnosti te njihova razmjena energija, vibracija i inspiracija.

U knjigama Daniele Uzelac čitateljice nalaze inspiraciju i putokaze prema osvještavanju vlastite ženstvenosti, koja ovisi isključivo o njima samima. Daleko od slijeđenja ideala koji nameću muškarci, Put boginje nudi prirodnu afirmaciju ženstvenosti koja je ugrađena u biće svake žene. Životno veselje, dobar osjećaj vlastitog tijela i svijest o vlastitom zdravlju, ljepoti prirode i vremenu koje nam je na raspolaganju, inspiracija su koja nas vraća sebi samima.

Daniela Uzelac rođena je u Puli, živi u Opatiji i Zagrebu, radi u Rijeci, objavljuje širom weba. Nekad novinarka, danas blogerica te urednica i autorica više knjiga. Svoju prvu knjigu „Igrači“ objavila je 2006. godine. Od 2013. godine na svom blogu svakodnevno ispisuje poruke o autentičnoj ženstvenosti, svijesti, spolnosti i mudrosti prirode.

Daniela Uzelac od 2013. godine uređuje Facebook stranicu Put Boginje na kojoj kroz svakodnevne postove piše o unutarnjem putovanju prema iskonskoj ženstvenosti, svijesti i spolnosti, mudrosti prirode i novoj paradigmi odnosa. Od 1990. do 2005. godine radila je u Zagrebu kao novinarka visokotiražnih tjednika. Nakon ratnog novinarstva u Globusu, piše reportaže i intervjue za Panoramu, Slobodnu i Nedjeljnu Dalmaciju te desetak drugih tjednika. Kao rezultat novinarskog rada nastala je knjiga "Igrači" (2006.) u kojoj se poigrala s biserima duhovitosti i mudrosti 300 osoba iz javnog života koje je intervjuirala - glumaca, redatelja, pisaca, slikara, glazbenika, političara, biznismena, znanstvenika, sportaša… Svatko od njih dao je odgovore na pitanja o stvarnosti, prividima i mitovima našeg postojanja. 

Od 2007. godine zaposlena je na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, jednoj od sastavnica riječkog Sveučilišta, kao stručna savjetnica za informacijsko-izdavačku djelatnost. Mama je sina Andrea, s kojim živi na opatijskoj i zagrebačkoj adresi.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –