Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Anđelka Kliment

Ubojstvo na Mrežnici

  • Nakladnik: Beletra
  • 05/2022.
  • 144 str., meki uvez
  • ISBN 9789538209390
  • Cijena: 13.27 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U kasno ljeto, forenzičarka Irma Steeg posjećuje vikendicu prijatelja na Mrežnici i obilazi nedaleke toplice Leševo, a idilični izlet prekida ubojstvo uglednog ugostitelja čije je tijelo pronađeno u bazenu. Policijskoj postaji u istrazi pomaže zagrebački inspektor Borna Herman, kojem je Irma bila mentorica za vrijeme specijalizacije u Londonu. Na Hermanovu molbu Irma pristaje na suradnju s policijom i započinje ispitivanje članova obitelji preminulog ugostitelja, među kojima su njegove dvije supruge, brat, dvoje djece iz prvog braka i kći iz mladenačke veze.

L covers all motives for murder: love, lust, loathing, lucre  – Irmina je krilatica islažući dijelove mozaika oko ubojstva na Mrežnici zadivljuje pronicljivošću i poznavanjem psihologije i ljudskih motiva, kao i stilom i stavom. Od babljeg ljeta do Nove godine, ubojica će biti otkriven, a životi protagonista promijenit će smjer.

U napetom krimiću, koji do zadnjih stranica ne otkriva ubojicu, upoznajemo nove junake hrvatskih kriminalističkih romana – inspektora Bornu Hermana i forenzičarku Irmu Steeg, vitalnu umirovljenicu, britansku forenzičarku, koja u mirovini živi na zagrebačkom Srebrnjaku, piše knjigu i očekuje prvog unuka. Irma Steeg zaključuje na temelju činjenica i istraživanja, ali u detekciji se oslanja i na intuiciju, slutnje i sinkronicitete, dok sugovornike pridobiva susretljivošću, duhovitošću i znanjem.


Zelena Mrežnica, mirna Lašćina, zagrebačke ulice, trgovi i restorani pozornica su prvijenca Anđelke Kliment, tipičnog cosy crime romana u kojem se ubojstvo raspliće detekcijom i razgovorima u reprezentativnim prostorima. Kroz istragu o ubojstvu na Mrežnici, Anđelka Kliment daje sliku današnjeg Zagreba, hrvatskog društva, s posebnim fokusom na mlade i njihove ideale, razočaranja, izražavanje osjećaja i potrage za uzorima.

Anđelka Kliment rođena je 13. siječnja 1949. godine u Zagrebu. U Zagrebu je završila jezičnu gimnaziju i diplomirala na Filozofskom fakultetu 1973. godine engleski jezik i književnost i povijest umjetnosti. Cijeli životni vijek radi kao profesor. Predavati je počela s dvadeset i četiri godine u dvije škole Centra za građevnu industriju i građevinarstvo. Nakon toga slijede osnovna škola u Sopotu, kratko Tehnička škola Ruđera Boškovića i deset godina podučavanja u II gimnaziji.

Godine 1994. odlazi iz škole i s kolegicom otvara školu stranih jezika Riječ i smisao. Nakon umirovljenja nastavlja s podučavanjem engleskog jezika jedan na jedan.

Nakon desetljeća čitanja i podučavanja drugih u govorenju i pisanju, sa 73. godine života izdaje svoj prvi roman "Ubojstvo na Mrežnici". Sljedeće godine, 2023., objavljuje još jedan roman o istom paru, forenzičarki Irmi Steeg i inspektoru Borni Hermanu, kojima se pridružuje i mlada inspektorica Neva Radić.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –