Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ljubica Uvodić-Vranić

Avantura osobne promjene : Priručnik za odrasle koji još žele rasti

  • Nakladnik: Profil
  • 08/2010.
  • 231 str., meki uvez
  • ISBN 9789533190860
  • Cijena: 119.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
"Pozivamo vas na avanturu osobne promjene i nagovaramo da ne sabotirate vlastiti život zbog straha, srama ili nesigurnosti. Odakle početi? Od prvog poglavlja..." - savjetuje ugledna psihologinja Ljubica Uvodić Vranić u svojoj novoj knjizi za koju je, kako kaže, sigurna da će pomoći svakom čitatelju da bolje upozna sebe.

Zašto se u poslu treba smijati, igrati, zabavljati i širiti pozitivne emocije, zašto je za vlastito zdravlje važno biti tolerantan, ali i zašto odustajemo, zašto kršimo obećanja i kako se možemo suprotstaviti zlostavljačima - sve su to pitanja na koja autorica odgovara u obliku praktičnih savjeta i uputa na temelju svog bogatog savjetodavnog iskustva.

Kao i u ostalim knjigama Ljubice Uvodić Vranić, sve su teme obrađene i raspravljene na radionicama ugledne Udruge Petkom u pet, koju autorica vodi već 14 godina.

Glavne komponente psihičkog zdravlja su njegovanje samopouzdanja, emocionalno punjenje, granice u međuljudskim odnosima i aktivno življenje, koje autorica slikovito prikazuje u obliku djeteline s četiri lista i poručuje: „Nagovaramo vas da budete kreativni, slobodni i da riskirate pokazati svoju autentičnu pozitivnu emociju. Napravite emocionalnu investiciju radi svoje zabave, da sebi pokažete kako možete, da ste kreativni, ma da ne kažem – da ste živi!“

"Avantura osobne promjene" upotpunjena je i gratis CD-om s originalnim, autoričinim predavanjem o njegovanju samopouzdanja.

***

Ljubica Uvodić-Vranić, rođena je u Splitu 1945. godine. Živi u Zagrebu od 1984. godine. Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Splitu, a psihologiju diplomirala u Zagrebu. Radi kao psiholog, terapeut, supervizor, savjetovatelj... u individualnom i grupnom radu te stalni sudski vještak.

Autorica je knjige «Kako se dobro posvađati - priručnika za rad s pojedincima i grupama». Prevela je knjigu Nicka Johnstonea «Glava puna t(c)uge». Vodi Zabavne psihološke radionice u Istri i Zagrebu. Članica je Psihološke komore, Hrvatskoga psihološkod društva. Imala je brojne nastupe u različitim emisijama na radiju i televiziji.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –