Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 10.10.2016.

Makis Tsitas predstavlja svoj roman 'Bog mi je svjedok'
Održava se
13.10.2016. u 19h

U Zagrebu gostuje grčki autor Makis Tsitas koji će predstaviti svoj upravo objavljeni roman "Bog mi je svjedok", u izdanju Naklade OceanMore, nagrađen Europskom nagradom za književnost 2014. godine.

Promocija romana Makisa Tsitasa "Bog mi je svjedok" održat će se 13. listopada (četvrtak) u 19 sati u zagrebačkoj Booksi.

O romanu će uz autora, koji pristiže iz Atene, govoriti prevoditeljica Irena Gavranović Lukšić, književni kritičar Dragan Jurak i urednik knjige Neven Vulić.

Makis Tsitas rođen je 1971. godine u grčkom gradu Yiannitsi. Studirao je novinarstvo u Solunu i surađivao na radiju. Objavio je nekoliko zbirki kratkih priča, ilustriranu knjigu za odrasle i šesnaest knjiga za djecu. Kratke priče prevedene su mu na njemački, španjolski, engleski, hebrejski, švedski i finski. Dodijeljena mu je Europska nagrada za književnost 2014. godine za roman Bog mi je svjedok, koji je preveden na desetak jezika. Makis Tsitas živi u Ateni i vodi diastixo.gr, književni i kulturni web portal.

Bog mi je svjedok dirljiv je i urnebesan portret grčkog društva koji vjerno prikazuje njegove brojne boljke i proturječja. Hrisovalántis, simpatičan heroj obdaren smislom za humor i apsurd, nedavno je ostao bez posla i bori se s propadajućim zdravljem. Utjehu pronalazi u obitelji, sestrama i ocu, s kojima živi otkad zna za sebe, dakle preko pedeset godina. Hrisovalántis, prototip europskog luzera 21. stoljeća, sanjari o novom zaposlenju i suosjećajnom šefu, konačnoj otplati kredita, a nadasve o poštenoj ženi.

Knjiga će biti dostupna po promotivnoj cijeni s 20% popusta!

– EUPL 2014: Interview with Makis Tsitas, Greece –

Makēs Tsitas

Bog mi je svjedok

  • Prijevod: Irena Gavranović Lukšić
  • Naklada OceanMore 10/2016.
  • 208 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533320434
  • Cijena 130.00 kn

'Bog mi je svjedok' dirljiv je i urnebesan portret grčkog društva koji vjerno prikazuje njegove brojne boljke i proturječja. Hrisovalántis, simpatičan heroj obdaren smislom za humor i apsurd, nedavno je ostao bez posla i bori se s propadajućim zdravljem. Utjehu pronalazi u obitelji, sestrama i ocu, s kojima živi otkad zna za sebe. Hrisovalántis sanjari o novom zaposlenju i suosjećajnom šefu, konačnoj otplati kredita, a nadasve o poštenoj ženi.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –