Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 17.03.2008.

'Mala noćna čitanja' predstavljaju dramu 'Jerihonska ruža'
Održava se
18.03.2008.

Mala noćna čitanja, mjesečni prilog kazališnom životu koji se odvija nakon večernjih izvedbi unutar programa Teatra &TD, ovog mjeseca predstavlja dramu "Jerihonska ruža" studentice dramaturgije na Akademiji dramske umjetnosti Diane Meheik. U utorak, 18. ožujka 2008. u 22 sata u Teatru &TD (dvorana SEK).

Čitanje režira Miran Kurspahić, apsolvent kazališne režije pri istoimenoj instituciji, a ovoga puta dramu neće čitati glumci već pomno odabrani članovi publike! U tome će im pomoći i Željka Jelić, profesionalna striptizeta pa će ovo biti najnekonvencionalnije 'Malo noćno čitanje' do sada!

Program 'Malih noćnih čitanja' inicijativa je Teatra &TD i dramaturškog kolektiva kojoj je cilj afirmacija suvremenog dramskog teksta novih, mladih i neafirmiranih autora. Projekt je pokrenut u prosincu 2007. Do sada su čitane drame tri studentice dramaturgije - Rone Žulj, Jasne Žmak i Lane Šarić, a natječaj za dramske tekstove i dalje je otvoren.

Prema tome, svi vi koji ne znate što sa svojim dramama pridružite se: dk osigurava izvođače, redatelja, prostor i tehničku potporu. Na vama je da se pridružite ili kao autor ili kao angažirani gledatelj/slušatelj. Sudjelujte svojim tekstovima u djelovanju ove inicijative: dk zaprima vaše radove, i s obzirom na njihovu kvalitetu daje vam šansu da budete (pro)čitani.

Kriteriji odabira ne temelje se (samo) na estetskim preferencijama, ali je bitno da drame budu pogodne za komorno čitanje u nekom od prostora &TDa.

Teksove šaljite na: dramaturski.kolektiv@gmail.com

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –