Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 17.11.2016.

Mala noćna čitanja : Najnovije iz polja domaćeg dramskog pisma
Održava se
21.-24.11.2016.

Mala noćna čitanja ove se godine sele u Gradsko dramsko kazalište Gavella koje će tijekom četiri dana, od 21. do 24. studenoga biti mjesto istraživanja, rada i prezentacije najnovijeg iz polja domaćeg dramskog pisma. 

Nakon prvog kruga natječaja za 'MNČ 2016', žiri u sastavu Dubravko Mihanović (dramski pisac, dramaturg), Dino Pešut (dramski pisac, dramaturg), te Nina Križan (kazališna producentica) odabrao je tri dosad neizvedena dramska teksta, na temelju kojih je organizacijski tim (Nina Križan, Vedrana Klepica) pozvao redatelje/ice da budu mentori na pojedinom tekstu te zajedno s odabranim dramatičarima i izvođačima rade na njegovom scenskom postavljanju.

Osim tri odabrana teksta, posjetitelji će u srijedu, 23. studenoga u 21 sat, moći pogledati i scensko čitanje drame Kao i sve slobodne djevojke, banjalučke spisateljice Tanje Šljivar, jedne od najproduktivnijih mladih regionalnih autorica, koja će ujedno, u sklopu programa KUFERedu, održati radionicu za autore odabranih tekstova te biti njihova ovogodišnja dramaturška mentorica.

Osim navedenog teksta kojeg na scenu postavlja redateljica Anica Tomić, gledatelji mogu pogledati izvedbe sljedećih autora i redatelja:
- ponedjeljak, 21.11., 21.30 - Nikolina Rafaj: Samo se igramo, redatelj: Vedran Hleb
- utorak, 22.11., 21.00 - Ivana Vuković: Otok, redatelj: Dario Harjaček
- četvrtak, 24.11., 21.00 - Luka Mavretić: Nešto poput autobusa, redateljica: Dora Ruždjak.

Samim će javnim čitanjima odabranih tekstova prethoditi intenzivne četverodnevne radionice za autore i izvođače.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –