Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 11.06.2014.

Manifestacija Noć hrvatskog filma i novih medija
Održava se
14.06.2014.

Prvi put u Hrvatskoj, u subotu 14. lipnja 2014. održat će se manifestacija Noć hrvatskog filma i novih medija, i to na sedamnaest različitih lokacija diljem zemlje. U osam gradova, Zagrebu, Splitu, Osijeku, Puli, Karlovcu, Sisku, Požegi i Vukovaru, u jednoj će se večeri i noći od 18 do 2 sata prikazati više od 250 filmova.

Prvi put će se u suradnji s Hrvatskim državnim arhivom i Hrvatskom kinotekom u samo jednoj noći javno prikazati na velikom platnu svih četrnaest digitalno restauriranih hrvatskih filmskih klasika. To su redom: Vuk Samotnjak, Breza, Lisinski, U raljama života, Tri Ane, Sjenka slave, Tajna starog tavana, Makedonski dio pakla, Kapetan Mikula Mali, Ljubavna pisma s predumišljajem, Idu dani, Atentat u Sarajevu, Crne ptice i Ciguli Miguli.
 
Svečano otvorenje manifestacije Noć Hrvatskog filma održat će se u subotu, 14. lipnja u 20 sati u zagrebačkom Kinu Europa. Osim filmskog programa, nastupit će Cantus Ansambl svirajući neke od najznačajnijih skladbi napisanih za film: Tko pjeva zlo ne misli, Bitka na Neretvi, Vlak u snijegu, Glembajevi, Baltazar...

U dvorani Muller kina Europa prikazivati će se izbor najzanimljivijih radova u kategoriji 'Novi mediji', a održati će se i tribina pod nazivom "Hrvatski film između umjetnosti i publike".

Nakon glazbenog programa, slijedi projekcija jedinog hrvatskog filma koji je osvojio nagradu Oscar - Surogata Dušana Vukotića, te još jedan kratki animirani klasik koji govori o procesu animacije - '1001 crtež'. Slijedi blok dokumentaraca posvećenih Zagrebu i kakav je nekoć bio, zatim blok najznačajnijih dokumentarnih i eksperimentalnih filmova, a u ponoć možete pogledati digitalizirani klasik o ocu koji traži svoj kći od koje je bio odvojen zbog rata.

Bogat program odvijat će se i u Kinu Grič, Kinu Tuškanac, Cineplexx Centru Kaptol (2 dvorane), Cineplexx City Center one East (2 dvorane), Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad u Zagrebu, u Splitu (Cineplexx City Center one Split (2 dvorane), Osijeku
(Cineplexx Osijek), Puli (Kino Valli), Požegi (Stari Grad, u slučaju kiše: Art Kino Požega), Karlovcu (Zorin dom), Sisku (Dom kulture “Kristalna kocka vedrine”) i Vukovaru (Ružičkina kuća).

Cilj je manifestacije u jednoj noći ponuditi neke od najboljih hrvatskih filmskih naslova svih vremena i raznih žanrova, na mjestima od najmodernijih multipleksa i digitaliziranih kina, preko starih kinodvorana u gradićima, pa sve do ljetnih kina… I što je najbolje, potpuno besplatno!

– Noć hrvatskog filma i novih medija - program, 2014. –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –