Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 21.02.2020.

Međunarodni studentski skup Mostovi
Održava se
04.-06.03.2020.

Međunarodni studentski skup Mostovi održat će se od 4. do 6. ožujka 2020. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu popraćen večernjim programom u klubu Pločnik (Međimurska ulica 21).

Tema skupa su (kao što i sam naslov govori) mostovi, odnosno konkretnije: mostovi i veze na južnoslavenskom prostoru te kulturno-književni transferi na južnoslavenski prostor i s njega, a time i intrakulturni i interkulturni fenomeni.

Dnevni program skupa obuhvaća izlaganja projekata i znanstvenih radova sudionika skupa, a nadopunjen je večernjim programom u obliku tribina, okruglih stolova i diskusija s književnicima, književnim kritičarima, urednicima i prevoditeljima.

Dnevni program u dvorani A-302 na Filozofskom fakultetu u Zagrebu organiziran je u obliku konferencije na kojoj studenti iz Austrije, Slovenije, Srbije te Hrvatske izlažu svoje projekte, a upotpunjen je gostovanjima Aleksandre Ščukanec, Jagne Pogačnik i Ande Bukvić Pažin.

Popratni program svaki dan od 17 sati u Pločniku obuhvaća razgovore, diskusije i čitanja te predstavljanja knjiga. Gosti u večernjem programu su Đorđe Krajišnik, Dinko Kreho, Luka Ostojić, Marko Tomaš, Kruno Lokotar, Katarina Kostić, Ivana Rogar, Marko Pogačar i Damir Karakaš.

Cilj ovoga skupa je sklapanje novih kontakata, unapređivanje znanosti, povezivanje studenata i struke na regionalnoj razini, promocija filoloških studija i slavistike te (bolje) upoznavanje suvremene regionalne knijiževnosti.

Organizator skupa su studenti zagrebačke južnoslavistike poznatiji kao Klub A-302.

Program u klubu Pločnik:

17.30
Katarina Kostić: suvremena srpska književnost kroz naočale mlade kritičarke 
Razgovor vodi: Petra Bolić

17. 30
Luka Ostojić o metodama liječenja od fatalnih posljedica književnosti
Razgovor vodi: Petra Bolić

17:00
Lice iza naslovnice. Ivana Rogar o ulozi urednice
Razgovor vodi: Petra Bolić

18:00
Marko Pogačar: Od putopisa do eseja i poezije
Razgovor vodi: Đorđe Krajišnik

19.00
Damir Karakaš o Proslavi 
Razgovor vodi: Đorđe Krajišnik

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –