Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 31.01.2019.

Ministarstvo kulture objavilo natječaj za dodjelu 'Nagrade Iso Velikanović' za 2018. godinu

Nagrada Iso Velikanović

Ministarstvo kulture RH raspisalo je natječaj za dodjelu "Nagrade Iso Velikanović" za 2018. godinu. Nagrada se dodjeljuje za najbolja ostvarenja u području prevodilaštva u Republici Hrvatskoj. Natječaj je otvoren do 15. veljače 2019. godine.

"Nagrada Iso Velikanović" dodjeljuje se kao priznanje Ministarstva kulture za najbolja ostvarenja u području prevođenja književnih djela. Dodjeljuje se godišnja nagrada i nagrada za životno djelo. Sastoji se od povelje, plakete i novčanog iznosa.

Godišnju nagradu dobivaju prevoditelji državljani Republike Hrvatske za djela koja su bila objavljena tijekom protekle godine, dok se nagradom za životno djelo odaje priznanje književnim prevoditeljima koji su svojim prevoditeljskim radom obilježili vrijeme u kojem su djelovali i čiji rad čini zaokruženu cjelinu, a njihova djela i ostvarenja ostaju trajno dobro Republike Hrvatske.


Odredbe natječaja:

1. „Nagrada Iso Velikanović“ dodjeljuje se kao nagrada Ministarstva kulture za najbolja ostvarenja u području prevodilaštva.

2. Nagrada se dodjeljuje kao:

2.1. godišnja nagrada prevoditeljima koji su državljani Republike Hrvatske za djela koja su u njihovu prijevodu bila objavljena u 2018. godini

2.2. nagrada za životno djelo istaknutim prevoditeljima koji su svojim prevoditeljskim radom obilježili vrijeme u kojem su djelovali i čiji rad čini zaokruženu cjelinu, a njihova djela i ostvarenja ostaju trajno dobro Republike Hrvatske.

3. Prijedloge za dodjelu „Nagrade Iso Velikanović“ mogu podnijeti građani, udruge građana, ustanove, trgovačka društva, tijela državne vlasti, tijela lokalne i područne (regionalne) samouprave, vjerske zajednice i druge osobe.

4. Prijedlog za svakog kandidata treba sadržavati:

5. Prijedlozi sa svom traženom dokumentacijom dostavljaju se u elektroničkom obliku na adresu NagradaIsoVelikanovic@min-kulture.hr te osobno ili poštom na adresu Ministarstva kulture, Zagreb, Runjaninova 2, s naznakom: prijedlog za „Nagradu Iso Velikanović“.

6. Rok za dostavu dokumentacije jest 15. veljače 2019. Sve prijave pristigle izvan tog roka neće biti razmatrane.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –