Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 03.10.2005.

Mirakul priprema tri "ženska" noviteta
Održava se
03.10.2005.

U izdanju nakladničke kuće Mirakul uskoro izlaze tri "ženska" noviteta: romani «Baš kao ona», autorice Jennifer Weiner koja je domaćoj publici poznata po uspješnici «Dobar u krevetu» i «Nip'n'Tuck» Kathy Lette koju je domaća publika upoznala preko romana «Fa(e)talna privlačnost». Treći je novitet zbirka pripovijedaka «Samo duhovi» priznate njemačke autorice Judith Hermann, koja je kod nas predstavljena u antologiji njemačke kratke priče «Haljina nevidljiva tijela» (Naklada MD, 2001) i «Europskom glasniku» (Hrvatsko društvo pisaca, 2003).

Jennifer Weiner je poznata autorica uspješnice «Dobar u krevetu». Ovaj roman koji je 2002. godine proglašen najboljom debitantskom knjigom i koji se četrdeset dva tjedna nalazio na listama najprodavanijih romana, objavljen je u dvadeset četiri zemlje i prodan u više od milijun primjeraka. Novi roman Jennifer Weiner «Baš kao ona» je ekraniziran i uskoro stiže u domaća kina s filmskom ekipom koja uključuje režisera Curtisa Hansona, te glumačkom postavom u sastavu Cameron Diaz, Toni Collette i Shirley MacLaine.

Svjetski poznata i popularna autorica Kathy Lette je reputaciju enfant terrible stekla u šesnaestoj godini kada je napustila školu i osnovala drzak kabaretski duo «Salami sisters», te po objavljivanju romana «Puberty Blues», koji je danas poznat i kao film. Nakon romana «Fa(e)talna privlačnost» koji je po objavljivanju zauzeo prvo mjesto na britanskoj ljestvici bestselera, i prema čijem je nastavku «Mad Cows» («Lude krave») snimljen film, u romanu «Nip'n'Tuck» se odlučila pozabaviti estetskom kirurgijom. Britkim i ironičnim rečenicama Kathy Lette sjajno izvrgava ruglu želju za vječnom mladošću i ljepotom.

Iako je riječ o autorici koja je svjetski poznata, Judith Hermann (1970) se sa zbirkom pripovijesti «Samo duhovi» po prvi puta samostalno predstavlja hrvatskom čitateljstvu. Dobitnica brojnih nagrada i priznanja, između ostalog najprestižnije njemačke književne nagrade, Heinrich von Kleist (2001), J. Hermann se već svrstala u ponajbolje njemačke književnike.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –