Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 16.03.2016.

Muharem Bazdulj gostuje na tribini Razotkrivanje
Održava se
18.03.2016. u 19h

Tribina Razotkrivanje čiji je gost Muharem Bazdulj, autor netom objavljenog književnog trilera "Mali prozor" u izdanju Frakture, održat će se u petak 18. ožujka u 19 sati u Vinyl baru u Zagrebu (Bogovićeva 3).
 
Razgovor vodi urednica Iva Karabaić.

U napetom trileru "Mali prozor" Muharem Bazdulj priča o poratnom tranzicijskom društvu u kojem ubojstvo novinara ne izaziva ništa više od nekoliko prigodnih tekstova. Vješto smišljen zaplet navodi čitatelja da se i sam upusti u potragu za ubojicom na sarajevskim ulicama, postavljajući pitanja na koja je ponekad možda bolje i ne saznati odgovor. Pravi balkanski noir.

O autoru:

Muharem Bazdulj (Travnik, 1977.) pisac je, novinar i prevoditelj. Objavio je petnaestak knjiga proze i esejistike među kojima su zbirke priča "Druga knjiga" (2000.), "Čarolija" (2008.) i "Jeres nominalizma" (2014.) te romane "Sjetva soli" (2010.) i "April na Vlašiću" (2011.). Za "Drugu knjigu" dobio je nagradu Soros fondacije za najbolju knjigu priča u Bosni i Hercegovini. Knjige su mu prevedene na engleski, njemački i poljski, a pojedine priče i eseji na još petnaestak jezika.

Radi kao novinar za beogradski tjednik Vreme te je redoviti kolumnist sarajevskog Oslobođenja i beogradske Politike. Godine 2013. dobio je nagradu Društva novinara BiH za najboljeg novinara u kategoriji tiskanih medija, a 2014. nagradu Stanislav Staša Marinković beogradskog dnevnika Danas za istraživačko novinarstvo i novinarsku hrabrost kao i nagradu Bogdan Tirnanić Udruženja novinara Srbije za najbolji komentar. Također prevodi s engleskog jezika, a između ostalog preveo je knjigu izabranih pjesama Williama Butlera Yeatsa i biografsku knjigu Marka Thompsona o Danilu Kišu "Izvod iz knjige rođenih". Živi u Beogradu.

Muharem Bazdulj

Mali prozor

  • Fraktura 02/2016.
  • 160 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532666977
  • Cijena 119.00 kn

Kad se nakon godišnjeg odmora na Jadranu zaustavi u Mostaru, mladi fakultetski profesor u novinama pročita šokantnu vijest. U Sarajevu je ubijen njegov najbolji prijatelj, kontroverzni novinar Denis. Nakon susreta s Denisovom udovicom Muharem se odlučuje na riskantan pothvat. Pod svaku cijenu želi pronaći ubojicu. No kad se udubi u istragu, na svjetlo dana izlaze neočekivane tajne, a njegova odlučnost da prokaže krivca dolazi na ozbiljnu kušnju.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –