Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 20.04.2018.

Na dan Noći knjige, u ponedjeljak 23. travnja otvara se 11. Festival dječje knjige Monte Librić
Održava se
23.-29.04.2018.

Monte Librić 2018. Foto: Hassan Abdelghani

Splet riječi i slika u animiranoj formi obilježit će ovogodišnje, jedanaesto izdanje pulskog Festivala dječje knjige Monte Librić, koje će se održati od 23. do 29. travnja, tradicionalno, u Circolu, Zajednici Talijana Pula. Knjiga će ovoga puta biti nedjeljivi dio svijeta animacije i uz glavnu temu pod nazivom Animiraj me! / Animami! bit će usmjeren na multimedijalne sadržaje koji se sve češće koriste kao dodatni poticaj djeci u čitanju i interpretaciji teksta. Tijekom sedam festivalskih dana, na Monte Libriću odvijat će se bogat program u kojem će gostovati zanimljivi domaći i strani pisci, ilustratori i animatori, održat će se brojne radionice animacije, kazališne predstave i projekcije animiranih filmova domaćih i stranih autora.

Monte Librić na konferenciji za novinare najavili su predsjednik Zajednice Talijana Pula Fabrizio Radin, direktorica Monte Librića Slavica Ćurković, glavna organizatorica Emina Popović Sterpin i voditeljica prodaje Tina Zenzerović
 

Monte Librić 2018. - Baka Librić

Tema Monte Librića je animacija, koja je uzbudljiva i zanimljiva djeci, rekla je Ćurković dodajući da će u nizu programa približiti knjigu djeci, ali i predstaviti animatorsku scenu i ilustratore, koji se u Hrvatskoj najčešće bave animacijom.

- Ono što nas spaja je zajednička, više nego misija, ideja da riječ priblizimo našoj djeci, učenicima, da ih odvojimo od mobitela, društvenih mreza i interneta i da ih vratimo papiru, rekao je Radin. Naveo je da će na Librić, osim učenika talijanskih škola iz Istre, doći i riječki učenici. Programi, u kojima će biti prikazana najbolja ostvarenja ilustratora i animatora,  izabrani su ne samo na bazi teme, nego i produkcije, rekla je Popović Sterpin, a govoreći o radionicama, rekla je da su one vezane za animaciju, ali uvijek uz literarne predloške. Tina Zenzerović, rekla je da Librić nije samo dvojezičan nego i trojezičan, jer će se u prodajnom dijelu moći naći izdanja na hrvatskom, talijanskom i engleskom jeziku, a sve knjige prodaju se uz uključene popuste.

Monte Librić 2018.

Svečano otvorenje održat će se 23. travnja u 11 sati u Velikoj dvorani Circola, a gradonačelnik Pule Boris Miletić proglasit će Monte Librić otvorenim. Ceremonija otvorenja nadovezat će se na ovogodišnju temu, pa će se tako spojiti dva svijeta, virtualni i stvarni.

Vodit će je Gordana Trajković u liku Bake Librić koja će se kretati iz igranog u animirani film te voditelji Librić programa Iris Mošnja i Davor Schunk, dok je voditelj tehnike Marko Bolković iz Visualie realizirao virtualne sadržaje koji će dočarati pustolovine Bake Librić


U prodajnom dijelu bit će pak predstavljena velika ponuda najnovijih naslova namijenjenih djeci. Monte Librić okupit će 60-ak hrvatskih nakladnika koji u Pulu dolaze sa svojim najnovijim naslovima za djecu, a bit će priređen i kutak za odrasle s raznom literaturom od pedagoških knjiga do beletrističkih izdanja. Vrlo bogat izbor talijanskih knjiga za djecu donosi tršćanska knjižara - Libreria Nero Su Bianco. Gotovo 3.000 knjiga bit će dostupno po popustima do 70 %.  
 

Detaljnije informacije o programima i radionicama 11. Monte Librića možete pronaći ovdje.

– Promo video 11. Monte Librića –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –