Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV / HINA • 08.11.2018.

Na konferenciji za novinare najavljen 41. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber
Održava se
13.-18.11.2018.

Interliber 2018.

Na današnjoj konferenciji za novinare na Zagrebačkom velesajmu najavljeno je ovogodišnje izdanje 41. međunarodnoga sajma knjiga i učila Interliber koji će se održati od utorka 13. do nedjelje 18. studenoga 2018. u paviljonima 5. i 6. Zagrebačkog velesajma.

Direktorica Zagrebačkoga velesajma Dina Tomšić istaknula je da je ovogodišnji izložbeni prostor veći za 7 %, a u paviljonima će se svojim novim ali i starijim izdanjima predstaviti više od 300 izlagača, najvećim dijelom iz Hrvatske, uz gostujuće izlagače iz Austrije, BiH, Crne Gore, Francuske, Italije, Kine, Nizozemske, Njemačke, Rudije, SAD-a, Slovenije te Velike Britanije i Sjeverne Irske.


Prateći program (razgovori s autorima, predstavljanja knjiga, tribine...) suorganizira Zajednica nakladnika i knjižara, čiji je predsjednik Mišo Nejašmić istaknuo kako se Interliber u zadnjih nekoliko godina afirmirao u sve značajniju knjižnu manifestaciju koja unatoč svim nedaćama koje su pogodile sektor knjige ima još veću perspektivu, ističući da bi Interliber idućih godina mogao prerasti i u vodeći sajam knjiga u ovom dijelu Europe. Brojka od od 100 tisuća posjetitelja se već ustalila, a vjerojatno je ona i veća, zahvaljujući cjenovno povoljnoj ponudi knjiga različitih žanrova za sve uzraste, od književnih i publicističkih uspješnica za odrasle i djecu, do ponude ponuda stručne i poslovne literature, školskih knjiga i pomagala za izobrazbu.

U suradnji sa Zajednicom nakladnika i knjižara pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, Hrvatskim kviz savezom i izlagačima, Interliber najavljuje i bogat popratni program predstavljanja novih knjiga domaćih i inozemnih autora, druženja i razgovora s autorima, dodjela književnih nagrada, aukcija starih knjiga, kvizova i glazbenih programa. Od ozbiljnijih stručnih sadržaja tu su programi stručnih susreta nakladnika, knjižara i knjižničara, te okruglih stolova i panel rasprava.

Ni ove godine neće nedostajati edukativno-zabavnih programa za djecu i mlade, u sklopu "Znanstvenog kvarta" učenici osnovnih i srednjih škola natjecati će se u kvizovima znanja, a bit će održano i Ekipno državno prvenstvo najboljih hrvatskih kvizaša.

Posebna pažnja posvetit će se i školskim knjižnicama koje su od velike važnosti za izgradnju željenog društva znanja.  U tu svrhu Hrvatska udruga školskih knjižničara organizira "Knjigodar", akciju darivanja knjiga kojom se preko natječaja popunjava knjižni fond odabrane školske knjižnice.


Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i gradonačelnika Grada Zagreba, a ulaz je besplatan za sve posjetitelje.
 

Više o sajmu možete pronaći na web stranici Zagrebačkog velesajma  ili na službenoj facebook stranici na kojima se redovno ažuriraju sve novosti vezane uz Interliber.

Inova 2018.

Istovremeno, od 14. do 17. studenog 2018. bit će održana INOVA, 43. hrvatski salon inovacija s međunarodnim sudjelovanjem koji će u paviljonima 7 i 7 A okupiti 400 inovacija s brojnim pratećim sadržajima. Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević istaknula je kako Grad Zagreb podržava ove dvije vrhunske sajamske priredbe koje su od posebnog značaja za sve građane Zagreba i Hrvatske, te podsjetila da je u svrhu poticanja obrazovanja mladih osiguran besplatan upis djeci do 15 godina života u mrežu Knjižnica grada Zagreba.

– Interliber 2018. –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –