Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 21.09.2016.

Nađi se u prozi : Radionica kreativnog pisanja pod vodstvom Milene Benini

Udruga Nova stranica Zagreb u prostoru Centra za kulturu Trešnjevka organizira radionica kreativnog pisanja „Nađi se u prozi“ pod vodstvom spisateljice, urednice i prevoditeljice Milene Benini. Polaznicima se nudi sve od osnovnih tehnika pisanja, specifičnosti pojedinih žanrova do poslovne strane pisanja (gdje i kako objavljivati te što očekivati od karijere pisca u Hrvatskoj).

Uz samu teoriju žanrovske književnosti polaznici će kroz niz vježbi, analiza, pisanja i čitanja moći pronaći sebe odnosno svoj put u spisateljskim vodama.

Prijave su u tijeku, pozivaju se svi oni koji žele pisati ili već pišu. Za sve dodatne informacije i predbilježbe javiti se na: novastranica1@gmail.com ili 0959981900 (Romina Bengez).

O voditeljici:

Svećenica Mjeseca Benini Milena

Milena Benini diplomirala je komparativnu književnost i engleski jezik na sveučilištu u Oxfordu a pri zagrebačkom Centru za ženske studije završila je opći program kao i program feminističkog pristupa popularnoj kulturi. Kao prevoditeljica i urednica surađivala je s brojnim domaćim i stranim nakladničkim kućama i institucijama. Radila je kao predavačica u Zagrebačkom centru za poduku. Surađuje na brojnim projektima kao predsjednica, žiri ili članica Organizacijskog odbora na području književnosti. Pripovjetke i članke objavljuje u brojnim domaćim i stranim časopisima. Dobitnica je pet nagrada SFera. Pripovjetke su joj prevođene na više jezika. Roman "Svećenica Mjeseca" bio je u najužem izboru za T-portalov roman godine 2015.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –