Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 14.06.2018.

Naklada Ljevak predstavlja knjigu 'Doživljaji Karla Maloga' Dubravke Oraić Tolić
Održava se
15.06.2018. u 19:30h

Dubravka Oraić Tolić: Doživljaji Karla Maloga

Doživljaji Karla Maloga Oraić Tolić Dubravka

Predstavljanje knjige "Doživljaji Karla Maloga" Dubravke Oraić Tolić održat će se u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u petak, 15. lipnja 2018. u 19:30 sati

Uz autoricu knjigu će predstaviti urednica Nives Tomašević, sveučilišna profesorica Andrijana Kos Lajtman, dugogodišnja HRT-ova urednica Vijesti iz kulture Lina Kežić te dramska umjetnica Marija Sekelez.


„Doživljaji Karla Maloga" djelo je koje otkriva neizmjernu ljepotu svakodnevnice. Iznoseći vlastita mišljenja glasom malenoga Karla, autorica komentira društvene i političke prilike zagrebačke i hrvatske svakodnevnice. Roman je to koji ležernošću, humorom i jednostavnom formom blizak osebujnom stilu Vjekoslava Majera, a u kojemu će uživati svi ljubitelji dobre književnosti, prisjećajući se djetinjstva i doživljaja svijeta na jedan posve drugačiji način.

Dubravka Oraić Tolić

Doživljaji Karla Maloga

  • Naklada Ljevak 03/2018.
  • 352 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533551722
  • Cijena 129.00 kn

Knjiga 'Doživljaji Karla Maloga' Dubravke Oraić Tolić sastavljena je od niza fiktivnih pisama imaginarnim čitateljicama i čitateljima, koje u ime djeteta piše njegova baka. Građena je na postupku očuđenja i estetici svakodnevice. Dijete vidi stvari, fenomene i pojave prvi put, a očuđenje nastaje kada sve to komentira osoba koja raspolaže kulturnim znanjima.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –