Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 11.04.2007.

NATJEČAJ : Zagrebačke priče

Propeler film poziva sve zainteresirane na prijavu scenarija za kratki igrani film na natječaj za produkciju omnibusa "Zagrebačke priče". "Zagrebačke priče" su cjelovečernji igrani omnibus koji se sastoji od 7 kratkih igranih filmova različitih autora dužine trajanja od 8 do 12 minuta. Tema svakog pojedinačnog filma za ovogodišnje izdanje "Zagrebačkih priča" su zagrebački kvartovi, a odabrani radovi realizirat će se prema autorovim uvjetima i pravilima.

Za produkciju svakog kratkog igranog filma predviđena su sredstva u iznosu od 100.000,00 kuna, a mogu se prijaviti svi građani Republike Hrvatske koji dostave svoje scenarije u zadanom roku.

Filmovi će biti snimani digitalnom tehnologijom i poslije prebačeni na 35mm vrpcu i DVD. Krajnji ciljevi projekta su distribucija filma u kinima po Hrvatskoj, kinima te festivalima u zemlji i inozemstvu te produkcija trajnog, filmskog proizvoda koji bi se koristio u svim promotivnim svrhama vezanim za grad Zagreb.

Projekt će se realizirati od 15. svibnja 2007. do 15. svibnja 2008. godine.

Nositelj projekta je Propeler film d.o.o.

PROPOZICIJE NATJEČAJA:

Natječaj za produkciju kratkih igranih filmova u sklopu projekta "Zagrebačke priče".

1. Na natječaj se prijavljuju scenariji za kratki igrani film, trajanja od 8 do 12 minuta, namijenjeni produkciji omnibusa "Zagrebačke priče".
2. Scenariji koji se prijavljuju trebaju biti napisani na temu: Zagrebački kvartovi.
3. Pravo sudjelovanja u natječaju imaju svi državljani Republike Hrvatske ili tvrtke sa scenarijem za koji imaju autorska prava s navedenim imenom redatelja koji bi prijavljeni scenarij realizirao.
4. Budžet prijavljenih projekata ne smije prelaziti iznos od 100.000,00 kuna za produkciju kratkog igranog filma bez postprodukcije tona i eventualnog prebacivanja kompletnog filma "Zagrebačke priče" na 35mm, što znači da planirani budžet u sebi treba sadržavati sve produkcijske troškove za proizvodnju, honorare autora, ekipe i glumaca i montažu slike. Za prihvaćene projekte sklopit će se ugovor o sufinanciranju između Propeler filma d.0.0. sjedne strane te autora s druge strane. Filmovi trebaju biti snimani u digitalnoj tehnologiji.
5. Ukoliko ne dođe do produkcije omnibusa, autorima odabranih scenarija bit će isplaćen honorar u iznosu od 5.000,00 kuna.
6. Prijava na natječaj ostvaruje se slanjem scenarija uz kojega je potrebno poslati dokaz o autorskim pravima i financijski plan u iznosu do 100.000,00 kuna.
Materijali koji se prijavljuju moraju biti na hrvatskom jeziku.
7. Odabir projekata obavlja Selekcijska komisija, a konačnu odluku donosi Propeler film d.o.o.
8. Natječaj je otvoren do 15. svibnja 2007. godine, a objavljuje se u Narodnim novinama, dnevnom tisku i Internet stranici Zagrebačkih priča.
9. Prijavu na natječaj odnosno scenarij i dokaz o autorskim pravima te ostali materijali šalju se na adresu: Propeler film doo., SC - Savska 25,10000 Zagreb (uz napomenu: Zagrebačke priče).
Prijave uz koje nije priložena tražena dokumentacija, kao i prijave koje se ne dostave u navedenom roku, neće se razmatrati.
10. Slanjem prijavne dokumentacije prihvaćaju se sva pravila i uvjeti natječaja projekta.
11. Popis scenarija koji će se realizirati bit će objavljen u dnevnom tisku i na Internet stranicama Zagrebačkih priča najkasnije 30 dana od dana zaključenja natječaja.

Opis projekta i pravilnik natječaja možete pronaći na Internet stranicama Zagrebačkih priča - www.zagrebacke-price.org ili zatražiti u Propeler filmu na telefon 01 - 48 29 477 i e-mail: info@zagrebacke-price.org.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –