Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 05.06.2007.

103 scenarija za Zagrebačke priče
Održava se
01.01.1901.

Zagrebačke priče», projekt Propeler filma za produkciju cjelovečernjeg igranog omnibusa koji će se sastojati od 7 do 8 kratkih igranih filmova različitih autora, dužine trajanja od 8 do 12 minuta, već je u svom početku doživio značajan uspjeh. Prva faza projekta odnosno javni natječaj za scenarije prema kojima će se producirati kratki igrani filmovi zatvoren je prošli tjedan, a pristigle su ukupno 103 prijave na zadanu temu – «Zagrebački kvartovi».

Među ostalima, svoje scenarije su prijavili i Petar Krelja, Radislav Jovanov Gonzo, Zvonimir Jurić, Igor Mirković, Zdravko Mustać, Matija Kluković, Ivan Goran Vitez, Vedran Šamanović, Nebojša Slijepčević i ostali filmski profesionalci. Osim navedenih ovom su prigodom osmislili priče i napisali scenarije i brojni amateri te građani grada Zagreba bez ikakvog filmskog iskustva.

Članovi žirija koji će odabrati 7 do 8 scenarija za produkciju su Boris T. Matić, Nenad Polimac i Vladimir Stojsavljević, a odluke se očekuju do sredine lipnja ove godine. Za produkciju filmova prema odabranim scenarijima predviđeno je 100.000,00 kuna po filmu, a ukoliko scenarist čija je priča odabrana nema produkcijsku kuću ni filmskog iskustva, Propeler film osigurat će kompletan produkcijski servis.

Filmovi će biti snimani digitalnom tehnologijom te naknadno prebačeni na 35mm vrpcu i DVD. Krajnji ciljevi projekta su distribucija filma u kinima i na festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu te produkcija trajnog filmskog proizvoda koji prikazuje današnji Zagreb za buduće naraštaje. Premijera omnibusa očekuje se povodom proslave Dana grada Zagreba 2008. godine ili u sklopu 6. Zagreb Film Festivala.

Svi prijavljeni scenariji kao i sve informacije o projektu nalaze se na Internet adresi www.zagrebacke-price.org

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –