Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 28.02.2007.

Moja susjeda Tanja i Petar Krelja na ZagrebDoxu
Održava se
01.03.2007.

U regionalnoj konkurenciji ZagrebDoxa, u četvrtak i petak, bit će prikazan film Petra Krelje «Moja susjeda Tanja», snimljen 2006. u koprodukciji Hrvatskog filmskog saveza i Hrvatske radiotelevizije. Dokumentarni portret redateljeve susjede Tanje Kursar, koja je kao naturščik glumila u njegovim filmovima («Godišnja doba», «Vlakom prema jugu» i «Ispod crte»), te u filmovima drugih autora (Prezimiti u Riju Davora Žmegača, «Slučajna suputnica» Srećka Jurdane i «Presa» Bogdana Žižića), a kao žena proživjela niz životnih neprilika, već je prikazan i na prošlogodišnjem sarajevskom filmskom festivalu.

U nazočnosti autora, «Moja susjeda Tanja» prikazuje se u četvrtak (1. ožujka), u Teatru &td, u 19 sati, a reprizno u petak (2. ožujka) u 11.00 u dvorani Multimedijalnog centra.

Filmovi Petra Krelje ("Recital" i "Splendid isolation") mogu se vidjeti i u popratnom festivalskom programu „Bunkerirani doxovi“, zajedno s drugim naslovima autora s prostora bivše Jugoslavije (Grlić, Puhovski, Godina, Berčić, Benažić, Babić, Žilnik i dr.) koji su zbog navodne političke nepoćudnosti u doba socijalizma bili uklonjeni od očiju javnosti. Filmovi se mogu pogledati u dvorani MM centra, u četvrtak u 12 sati.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –