Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 25.03.2024.

Natječaj za Nagradu 'Željko Sabol' za najbolju zbirku pjesama na hrvatskom jeziku

Večer poezije 1969., Željko Sabol

Grad Bjelovar i Narodna knjižnica „Petar Preradović“ Bjelovar raspisuju natječaj za Nagradu „Željko Sabol“ za najbolju zbirku pjesama na hrvatskom jeziku. Nagrada je osnovana u čast hrvatskom književniku Željku Sabolu a dodjeljuje se svake druge godine počevši od 2024. Svrha Nagrade je promicanje književnog stvaralaštva i poetskog izričaja na hrvatskom jeziku te poticanje razvoja autora i njihovih djela..

NATJEČAJ

Nagrada se dodjeljuje autoru za najbolju zbirku poezije, čije prvo izdanje mora biti objavljeno na hrvatskom jeziku u razdoblju od 1. siječnja 2022. do 31. prosinca 2023. godine.

Prijedlog za Nagradu mogu davati ustanove, trgovačka društva i druge zainteresirane organizacije i institucije, strukovne udruge, građani i njihova udruženja te kulturni stvaraoci i djelatnici pojedinačno.

Za Nagradu se mogu natjecati autori koji su državljani Republike Hrvatske i autori izvan granica Republike Hrvatske s književnim djelima pisanim na hrvatskom jeziku.

Natječaj je otvoren do 31. svibnja 2024. godine.

Predlagatelj dostavlja Odboru tri (3) primjerka knjige zbirke poezije do 31. svibnja 2024. na adresu: Narodna knjižnica „Petar Preradović“, Trg Eugena Kvaternika 11, 43000 Bjelovar, s napomenom „Za književni natječaj Nagrada Željko Sabol“.

O nagradi:

Grad Bjelovar ustanovio je nagradu „Željko Sabol“ u čast Bjelovarčanina Željka Sabola, književnika, tekstopisca, likovnog kritičara, leksikografa i povjesničara. Nagrada se dodjeljuje za iznimna postignuća na području književnog stvaralaštva i likovne umjetnosti (jedne godine za književnost, a druge za likovnost). Nositelj nagrade je Grad Bjelovar, a organizator i provoditelj je Narodna knjižnica „Petar Praradović“ za književnost, te Gradski muzej Bjelovar za likovno stvaralaštvo.

Posebno priznanje u obliku plakete i novčane nagrade u iznosu od 1500 eura (neto) dodjeljuje se na dan rođenja Željka Sabola, 28. studenoga 2024.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –