Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 06.10.2014.

Natječaj za rezidencijalne boravke za pisce u Beogradu

Udruženje KROKODIL u partnerstvu s Književnom mrežom TRADUKI, raspisuje natječaj za stipendiranje rezidencijalnih boravaka u Beogradu. Natječaj je otvoren do 31. studenog 2014. godine i mogu se prijaviti svi zainteresirani autori proznih djela, pjesnici, dramaturzi, esejisti/kolumnisti, a po prvi put od ove godine i prevoditelji iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Albanije, Bugarske i Rumunjske.

Odabrani pisci dobivaju jednomjesečni boravak u posebno opremljenom stanu za pisce u Beogradu, pokrivene putne troškove i honorar. Za vrijeme svog boravka pisci imaju priliku bliže se upoznati s kulturnim životom grada Beograda, istražiti i upoznati literalne i kulturološke prilike u Beogradu i Srbiji, kao i predstaviti svoj rad beogradskoj publici. Tijekom boravka bit će organizirane tribine i javni nastupi, kako u Beogradu tako i u drugim gradovima Srbije, u cilju promocije i predstavljanja rada čitalačkoj publici u Srbiji.

Prijava mora sadržavati:

- kratku biografiju (ne dužu od jedne stranice) na srpskom, hrvatskom, bosanskom, crnogorskom, engleskom ili njemačkom jeziku;
- kontakt telefon i e-mail adresu;
- spisak svih objavljenih djela;
- pismo preporuke izdavača ili udruženja pisaca;
- kratak opis plana rada tijekom boravka u Beogradu.

Prijave se mogu poslati samo putem elektronske pošte na adresu: festivalkrokodil@gmail.com.
Više na: www.kucazapisce.krokodil.rs

Krokodilova KUĆA ZA PISCE osnovana je 2012. godine. U njoj je do sad boravilo preko dvadeset pisaca iz više od deset europskih zemalja, među kojima su i Daša Drndić, Ognjen Spahić, Lena Olmark, Srećko Horvat, Navid Kermani i mnogi drugi.
 

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –