Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 25.01.2022.

Natječaj za zbornik 'Rukopisi 45'

Dom omladine Pančevo raspisuje 45. po redu natječaj za Zbornik poezije i kratke proze mladih s prostora ex-Ju – „Rukopisi 45“. 

Pravo sudjelovanja imaju svi autori između 15 i 30 godina starosti koji pišu na ex-jugoslovenskim jezicima, kao i na jezicima nacionalnih manjina u Republici Srbiji. Natječaj je otvoren do 20. 2. 2022. godine (u ponoć).

Na natječaju je moguće sudjelovati s poezijom i/ili kratkom prozom. Svaki autor može poslati do 3 pjesme i/ili do 3 kratke priče: pjesme dužine do 2, a priče do 3 tipkane stranice (maksimalna dužina priče je 7 000 znakova, veličina fonta 12), potpisane punim imenom i prezimenom, godinom rođenja, adresom stanovanja (državljanstvom u slučaju da autor živi u inozemstvu), brojem telefona i e-mailom. Mole se autori da osobne podatke ostave i u ,,tijelu" mejla i na početku dokumenta s radovima, također da pjesme odnosno priče šalju u jednom Word dokumentu, da se ne šalju komprimirani (ZIP, RAR itd.) dokumenti i bez eksternih linkova. I konačno, da poštuju dijakritičke znake (slova č, ć, đ, š, dž) i pravopisna pravila. 

E-mail adresa na koju treba slati radove je: zbornikrukopisi@gmail.com (s naznakom ,,za Rukopise 45”).

Zbornik ,,Rukopisi 45“ izaći će iz tiska početkom mjeseca maja tekuće godine, a promocija odnosno trodnevni festival održat će se ovisno od trenutnim epidemiološkim mjerama. Autorima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne Gore koji ne budu mogli doći na promociju Zbornika, autorski primjerci bit će poslani poštom.

Za dodatne informacije posjetite stranicu domomladinepancevo.rs i Fb stranicu Rukopisa.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –